Spring naar bijdragen

The Voice of Peace, der Traum des Abie Nathan


Vincent

Aanbevolen berichten

Please login or register to see this link.

Televisietip: Dinsdag 7 januari, Duitsland 1, 22.45 uur: The Voice of Peace, der Traum des Abie Nathan, een documentaire van Eric Friedler.

Abie Nathan was een zeer actieve Vredesactivist als wel een humanitair werker die heel veel heeft gegeven voor en aan zijn medemens. Waar dan ook ter wereld waar, tussen 1966 en 1992 een ramp gebeurde was Abie aanwezig om intensief hulp te bieden. Of het nu de hongersnood was in Biafra of het geweld in Cambodja, men kon altijd op hem rekenen.

Daarnaast kocht hij in Groningen in 1968 een schip die hij liet ombouwen tot radio schip en daarmee tussen 1973 en oktober 1992 de uitzendingen van The Voice of Peace liet verzorgen. Het was deels een commercieel radiostation en van de opbrengsten kreeg Abie Nathan nog meer de handen vrij voor zijn humanitair als wel vredeswerk.

In 2006 was Hans Knot eindredacteur van het boek: ‘Voice of Peace Memories and Abie Nathan’s Work’. Om deze uitgebreide publicatie te realiseren werkte hij samen met vele mensen die of bevriend waren of samenwerkten met Abie Nathan. Het boek vertelt over tal van humanitair en vredeswerk, waarbij ook de gesprekken met vertegenwoordigers van de PLO worden aangehaald, waarvoor Abie zelfs in opdracht van de Israëlische regering in de gevangenis terecht kwam.

Het was in 2012 dat de nu 42-jarige en zeer bekende Duitse producer Eric Friedler het levensverhaal over Abie Nathan oppakte en besloot er een documentaire van te maken. De pijlers in de documentaire zijn: Abie Nathan’s humanitaire werk als wel het radiostation The Voice of Peace. Op 18 december was de preview van de 90 minuten durende documentaire in het Savoy Theater in Hamburg. Ondermeer komen in ‘The Voice of Peace Der Traum des Abie Nathan’ aan het woord: Yoko Ono, Schimon Peres, Michael Caine, Zubin Metha, Gideon Levy, Moshe Zimmerman, Don Stevens, Robbie Owen.

Please login or register to see this link.

Voormalig programmadirecteur Voice of Peace Don Stevens, Eric Friedler en Hans Knot na de première in het Savoy Theater in Hamburg

Tekst: Hans Knot

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 year later...

Already blocked in the UK:

This video contains content from SME who has blocked it in your country on copyright grounds.

SME is Sony Music Entertainment.

Maybe you can try this link: Please login or register to see this link.

Let me know if its working for you. Otherwise if you really want to watch this i can sent it to you.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6427
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Sefke
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.