Spring naar bijdragen
Jan van Weeterloo

Her-ingebruikname Zeedijk studio Rockart met opnames voor Nederbeat op 192

Aanbevolen berichten

Her-ingebruikname Zeedijk studio Rockart met opnames voor Nederbeat op 192
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Donderdag 31 augustus is het volop Veronica wat de klok slaat op de Zeezenderdag bij museum Rockart in Hoek van Holland.

Naast het al aangekondigde programma van Tineke tussen 12.00 en 14.00 is er nog een ander heugelijk feit wat er op deze bijzondere dag plaats vind. Rond 14.30 wordt voor het eerst sinds de overstroming bij Rockart weer radio gemaakt in de ...bekende Zeedijk studio. Deze was sinds dat incident niet meer werkend in gebruik. Bijzonder zijn de omzwervingen van het karakteristieke mengpaneel met knoppen, in de jaren 60 gemaakt door hoofdtechnicus Karel van der Woerd (a.k.a. Karel van het Snoer). Na de overstroming bij Rockart heeft het een tijd in Nijkerk gestaan, maar om de Zeedijk studio weer werkend te krijgen heeft Rob Schel het historische apparaat, waar ver uit de meeste Veronica programma’s op “geschoven” zijn in volle glorie hersteld.

31 augustus om 14.30 wordt de Zeedijk studio voor het eerst weer gebruikt voor een opname van het programma Nederbeat op 192, een programma dat elke zaterdag om 19.00 wordt uitgezonden op 192 radio ( www.192radio.nl )

In totaal zal er 2 uur Nederbeat worden opgenomen op deze historische apparatuur, te vinden links naast de boordstudio in Rockart. Wie wil mee kijken en beleven is van harte welkom. Alles wordt uiteraard volledig analoog uitgevoerd.

Dus: donderdag 31 augustus, 14.30, Nederbeat op 192, opname in de Zeedijkstudio Rockart. Techniek is in handen van de man die de boel repareerde, Rob Schel, presentatie, Jan van Weeterloo

Kom en luister mee, goed idee

mp.jpg

 • Vind ik leuk 2

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden • Vergelijkbare bijdragen

  • Door Jan van Weeterloo
   Toch leuk: de reclame voor Teenbeat had zo'n klabaklaba eindje, en nooit geweten waar dat vandaan kwam. Nu draaide ik van op een cd  van Juul gekregen met nummers uit de CNR UH serie een nummer van The Lions, I want you en die eindigt op het zelfde geluid, ik dacht meteen JE WEET NIET WAT JE ZIET, IN TEENBEAT. Dus die houden we er even in. Verder: Haigs, Bintangs, Hunters, Blue Planet, George Baker, Buffoons, Chums etc etc. Zaterdag 19.00. Lekker in de tuin met een kopje koffie (of iets sterkers) op je laptopje of smartphone, net als vroeger het transistor geluid   Luister mee naar Nederbeat op 192,. goed idee!
  • Door Jan van Weeterloo
   Met psalmzingende dekknechten? Ja, het bovendek van de studio (lees de vloer van de bovenbuurman) werd geschuurd, en daardoor af en toe een zeurderige zoem op de achtergrond. Ik kon er niet veel aan doen, maar toch excuses.... werd er zelf helemaal ziek van, maar had geen ander moment voor de opname, dus roeien met de riemen, om in scheeps-taal te blijven.
   In deze aflevering: Short '66, Johnny Lion, Golden Earrings, Groeneveld en Kok, Sjors Contant, Peper en Ziel.... o de vertaling staat aan    luister maar mee, dan hoor je het, zaterdag 19.00 op 192
 • Nu populair

 • Doneer

  Ondersteun Radiotrefpunt en Radio Erfgoed.

  Wij waarderen elke donatie!

  Donate Sidebar by DevFuse
 • Onlangs hier

  Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.

 • Gebruikersstatistieken

  • Aantal leden
   3359
  • Meest online
   438

  Nieuwste lid
  Tinus van de Pol
  Geregistreerd
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.