Jump to content

Visserij periode Ross Revenge


Recommended Posts

Op 10-4-2019 om 07:37 zei Leendert Vingerling:

Het visserij museum in Grimsby is op zoek naar bemanningsleden van de Ross Revenge toen ze nog als visserijschip dienst deed. Het museum wil graag  hun verhalen horen.

 

Bij het plaatsen van foto's van Ernie,  heb ik de verkeerde persoon laten zien. Degene die daar op staat is Paddy.  Net als Ernie onverstaanbaar en ook een kettingroker. Paddy, het woord zegt het al, kwam uit het Ierse  Dublin. Hij was engineer  op de koopvaardij geweest en  midden vijftig. Paddy wist alles van de machinekamer. Een heus technisch wonder. 

 

Hij werkte in een witte overall in de machinekamer en kwam 's avonds aan het diner in zijn nette kleding. Toen hij zijn geld niet kreeg,vertrok hij. 

 

Per ongeluk heb ik dus foto's geplaatst van Paddy, met de naam van Ernie Stevenson er onder. Ik  heb deze twee namen helaas een beetje door elkaar gehaald. Gelukkig heeft Walter Zwart met  zijn ijzeren geheugen er me  op gewezen. Dus in bovenstaande posting  zie je foto's van de echte Ernie Stevenson en hieronder dus Paddy.

 

 

Salut

Leendert

IMG_9960.jpg

Ron West, Howard Beer,Simon Barrett,Paddy,Marjo Marcus sept 1984.jpeg

Paddy Ross Revenge sept 1984.jpg

Peter Chicago,Paddy,Stuart Vint,Marjo Marcus, Theo Tromp,Ron West,Jeanet,Andy Johsen,Peter Harmsen,Dave Richards sept 1984.jpg

Stuart Vint, Paddy, Ross Revenge 1984.jpg

Edited by Leendert Vingerling
 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

 

Een paar jaar geleden hadden ze het over de Ross Revenge  en onder de foto met de grote mast vroeg ik of ze wat uurtjes radio wilde hebben, dus een flashdrive met 5Gb ging hun kant op. 

 

Naast dat het schip in de visserij dagen het record aantal kisten aan de wal bracht speelde het ook een rol in de kabeljauw oorlog met IJsland. Mij willen ze trouwens eens zien met het paspoort van mijn overgroot vader, die viste en deed Grimsby wel eens aan. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


 • Ondersteun Radiotrefpunt!

  Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

 • Recently Browsing

  • No registered users viewing this page.
 • Member Statistics

  • Total Members
   5,438
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  Duneh96
  Joined
×
×
 • Create New...