Spring naar bijdragen

Reactie op mijn artikel Radio Nord uit 1979 in Freewave


Gast

Aanbevolen berichten

Zie dossier artikel elders alhier over Radio Nord , geschreven in de zomer van 1979.

Ik kijk er op terug met de volgende teksten:

______________________________________________

Schrijfsels uit mijn pen maar liefst 40 jaar geleden. Ondertekend met Paul Jan, ik was toen beginnend golfsport   beoefenaar met bijbehorende ruitjesbroek die nu nog steeds in mijn kast hangt. Tegenwoordig en al zeer lange tijd gewoon Paul, ik kwam er achter dat ik teveel de pompous twit uit moest hangen en verkoos het "doe maar gewoon" dan doe je etc etc etc. Stevig verankerd in de Grunninger klei , als ik in mijn tuin werk altijd op klomp'n. 27 was ik toen in 1979 en pas begonnen aan een job die mij mee zou nemen naar mijn 64e. Artsenbezoeker der farmaceutische industrie. 26 lease autos warmgehouden die mij kris kras vervoerden naar artsen in geheel Noord Nederland muv  Amsterdam. Als boertje van buut'n viel ik daar toch iets teveel uit de toon. Alle specialismen muv urologen en cardiologen bezocht, tuurlook ook ontelbare huisartsen. Apothekers, een lastige doelgroep zo vonden ook mijn altijd jonge collega's, bezocht ik op verzoek door geheel NL, presentaties op verzoek van Groningen naar Terneuzen en van Harlingen naar Maastricht. Op verzoek van jonge collega's die dergelijke presentaties tegenover een groep apothekers in een gebied te angstaanjagend vonden. Ik vond het altijd een uitdaging, als ze het niet met me eens waren gooide ik ze de klompen naar de halsstarrige kop. Lease auto's selecteerde ik in de 80er jaren op hun autoradio ontvangst, met name middengolf. Waren de zeezenders goed te ontvangen? Nee, ander merk zoeken met wel goede ontvangst van Mi Amigo 272, Caroline, Laser , BBC en AFN. Ik zat in dat beroep meer tussen de wielen dan daarbuiten. Na 89 speelde dat geen rol meer, de laatste zeezender had de deur achter zich dicht getrokken. Zo'n slordige 3 jaar geleden op mijn 64e ontkwam ik ook niet aan het reorganisatie traject , het beroep was obsoleet geraakt. Werd vervroegd het bos ingestuurd, absoluut geen probleem. Nu volledig pensioenaris en sinds kort geregistreerd Boomer. Het schijnt dat in TwintigTwintig de ruitjesbroek met dwarse ruiten weer geheel in de mode is, in combi met klompen. Grunninger Boomer tenue. Ik heb beide, doe dus weer mee. Gezondheid en voorspoed toegewenst in 2020 . 

 

Citeren

 

Bewerken

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

6 uur geleden zei Paul de Haan:

Lease auto's selecteerde ik in de 80er jaren op hun autoradio ontvangst, met name middengolf. Waren de zeezenders goed te ontvangen? Nee, ander merk zoeken met wel goede ontvangst van Mi Amigo 272, Caroline, Laser , BBC en AFN.

 

Humoristisch geschreven. Leuk. Zat te gniffelen.  

 

Ik herken het verschil van de stadsmens en de plattelandsjongen. Opgegroeid in het tuingebied het Westland , liep ik in de zestiger jaren ook nog op klompen in de kassen. Ik heb er nooit eentje naar iemand gegooid overigens. Kon me toen al goed beheersen...

 

Dan jouw opmerking over de keuze voor een lease auto met een goede AM radio. Waren er speciale merken die het goed deden in de auto ? Ik herinner me dat  Blaupunkt beter was dan het Japanse Pioneer. 

 

Salut

Leendert

 

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De beste autoradio's zaten in twee Volvo's V50 180 pk 5 cylinder diesels < fenominale auto's om mee te rijden overigens> . Voor mijn huis aant Schildmeer ontving ik in goede kwaliteit BBC Radio Kent op 774 khz en vele locale UK commercielen. Deze Volvo's had ik ver na november 1990 toe de laatste zeezender , Caroline, stopte.  Moet er bij vertellen dat ik tussen 74 en 79 vertegenwoordiger voor Camel was en toen geen keus in lease auto had, bij Camel reden we in Ford Taunus stationcars, 1600CC op LPG. Ik herinner mij dat ik aparte antennes kocht die ik in het draairaam rechtachter vast clipte , de hoogte van de antenne nam hierdoor toe tov de standaard antenne die links of rechts voor op het spatbord was geplaatst. Ook herinner ik mij dat ik de bougie doppen verwisselde voor zogeheten storingdempende bougie doppen. Welk merk autoradio? Ik meen te herinneren dat de Japanse autoradio's de beste middengolf ontvangst gaven. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6400
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    kees o
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.