Spring naar bijdragen

Dick de Winter overleden


Juul

Aanbevolen berichten

LAREN - In zorgcentrum Theodotion te Laren is zaterdagmiddag 1 september Dick de Winter overleden. Hij was al enkele jaren ziek. De Winter is de bedenker van het legendarische radioprogramma ’Tros Sesjun’. Het begon op 17 mei 1973 in De Boerenhofstede.

De grootste Amerikaanse jazzmusici en alle Nederlandse jazzmuzikanten van betekenis hebben in Laren (vanaf 1978 in Nick Vollebregt’s Jazzcafé) gespeeld.

In 2004 kwam het einde voor, volgens het Guinnes Book of Records, ’het langstlopende live jazzprogramma ter wereld’, dat via de Wereldomroep in Amerika en Australië werd uitgezonden.

Dick Johan de Winter (23 april 1936) begon zijn omroepcarrière in 1966 als radioproducer bij de Vara. In 1971 koos hij voor de Tros. Na zijn pensionering in 1996 bleef hij producer van ’Tros Sesjun’. Hij werd onderscheiden met verschillende jazzprijzen, waaronder de Bird Award van het North Sea Jazz Festival (1999).

Dick was er een van 'no nonsense', een jazzliefhebber en radioman pur sang, die behoorlijk tegendraads kon worden wanneer er in de TROS directie weer eens discussies waren over het budget of het voortbestaan van zijn programma. Sesjun was immers uitgegroeid tot een instituut van grote historische waarde en daar moest niet aan getornd worden.

Tussendoor richtte hij in 1975 ook nog de Gooise Compagnie op, een band die was samengesteld uit omroepmedewerkers. Als drummer maakte hij daar toen zelf ook deel vanuit, samen met TROS collega's als Cees Baay-gitaar, Ferry Maat-piano, Piet Daalhuisen-trombone, Massimo Götz-trompet en Wibo van de Linde- vibrafoon.

Dick was ook de bedenker en eerste producer van het suskesvolle radioprogramma Poster dat vele jaren de geschiedenis van de popmuziek beschreef.

Dick de Winter wordt vrijdag in Ankeveen begraven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6441
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    ronald1962
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.