Spring naar bijdragen

De Top 40 uitzending van 29 maart 1991


Aanbevolen berichten

Terug naar 1991 deze keer, de Top 40 uitzending van 29 maart. De lijst werd op die dag in de avond uitgezonden, tussen 19 en 22 uur. Reden hiervoor was de uitzending van de Top 100 Aller Tijden, het was Goede Vrijdag dus Pasen viel op hetzelfde moment als dit jaar.

Raymond Van het Groenewoud stond nog steeds op de eerste plaats met Liefde Voor Muziek. Do The Bartman van The Simpsons op 2 de de Grease Mega Mix maakte de Top 3 vol. Twee sterke stijgers en twee mooie platen vlak daar achter. Joyride van Roxette steeg van 9 naar 4 en Unfinished Sympathy van Massive ging van 16 naar 6.

Daarnaast nog uitstekende platen van Seal, Stef Bos en KLF in de Top 10. Ook The Simple Minds deden het goed, The Clash had een ijzersterke hit en de klapper van de week vind ik nog steeds één van de mooiste platen ooit, Losing My Religion van REM op 20.

Het was me even ontgaan dat The Stones ook nog steeds mee deden begin jaren 90, maar Highwire is een heerlijk nummer. Nieuw op 21. Knockin’ Boots van Candyman blijft ook leuk, hoewel stevig aan het zakken toen. Wel weer de langst genoteerde plaat die week. Zelfs Paul Haenen vonden we terug in de lijst als Buster Fonteyn. Met Do The Bartman de gimmick van de week, dacht ik zo.

Maar liefst acht Nederlandstalige platen in de lijst, een respectabel aantal. Met de Bee Gees en The Rolling Stones waren er twee overlevers uit de sixties aanwezig, blijft knap als je zolang meekunt in de actualiteit.

De presentatie was in handen van Erik de Zwart, halverwege kwam Rob Stenders hem daarbij helpen. Gedigitaliseerd door Vincent, dit zijn de links:

1900-2030: http://www.mijnbestand.nl/Bestand-FGFGDPZI4WLT.mp3

2030-2200: http://www.mijnbestand.nl/Bestand-YIUJV6MWI6BN.mp3

Fijne paasdagen allemaal, terwijl de sneeuw hier weer uit de lucht dwarrelt…

Evert

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 year later...
  • 1 year later...
  • 3 weeks later...

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6406
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Jozef
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.