Spring naar bijdragen

Video Radio Scotland from 1984


Alex

Aanbevolen berichten

Wat heb ik veelvuldig naar 242 geluisterd tussen eind 65 en aug 67, de ontvangst overdag was prima prima, logisch natuurlijk, de meer naar het noorder gelegen staions 270 en Scotland waren in het noorden van Nederland goed te ontvangen, Scotland had zo'n herkenbare "northern" sound, lag me ook wel. Oorspronkelijk lag men aan de oostkant van Schotland maar dat gaf onvoldoend otvangst in Glasgow, het target gebied van het station. Om dit te verbeteren werd de Comet op sleep genomen boven langs en de de Ierse zee in waar het opnieuw voor anker ging, nu als radio Scotland and Ireland. But friends, you can't eat your cake and have it, nu viel de ontvangst in zowel Ierland als Scotland tegen dus opnieuw een zeer dure sleep terug naar de oostkant van Scotland. Na de sluiting in aug 67 bleek het niet winstgevend te zijn geweest. de Comet werd uiteindelijk bij de sloopwerf van van de Marel in Viane gesloopt. Tony Allen begon er zijn radioloopbaan als 16 jarige junior aanboord maar toen bleek al zijn kwaliteit als deejay/presentator.

 

Mooie video en ook int begin die prachtige Bedford van die tussen kantoor en de tender werd ingezet. diezelfd Bedford van's met schuifdeuren werden hier door de PTT gebruikt.

Zijn er op dit forum mensen die dat nog op het netvlies hebben?

 

Paul de Haan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

I believe this video was made by a school in 1967 and is pretty much all the footage that is available of Radio Scotland. Tony Currie added a narration years later and it was sold by Ray Anderson.

 

The port that you see the tender depart from is not Troon as far as I can see. I believe it to be Methil in Fife from the time the Comet was anchored in the Firth of Forth in 1967.

 

I base this on two things;

 

1. I lived in Troon for many years and do not recognize the harbour. True it was many years later I lived there, but there was no similarity at all!

 

2. Tony Allan did not join the station until the Comet returned to the East coast after May 1967.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6406
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Jozef
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.