Spring naar bijdragen

Het Uur van de Wolf - Kijk uit voor Ginger Baker


Vincent

Aanbevolen berichten

Hij is het meest bekend vanwege zijn werk met Eric Clapton in Cream en Blind Faith en geniet de reputatie van een van 's werelds grootste drummers met een van 's werelds meest compromisloze karakters: Ginger Baker. Hij geldt als de uitvinder van de heavy metal én hij bracht in de jaren 70 de wereldmuziek naar het westen.

 

In de energieke documentaire Kijk uit voor Ginger Baker, het debuut van regisseur Jay Bulger, zijn niet alleen talloze gesprekken met Baker te zien maar ook geweldig archiefmateriaal, animaties en splitscreenbeelden. Daarnaast sprak de filmmaker met talloze muzikanten die ooit met Baker speelden of die door hem geïnspireerd zijn: van Eric Clapton en Steve Winwood tot Carlos Santana en Stewart Copeland. Dankzij hun verhalen en de vele archiefbeelden wordt duidelijk hoe groot de rol van Baker was in de muziekwereld. Maar ook hoe onmogelijk het moet zijn geweest om met hem samen te werken of te leven.

 

Want Baker is een notoire junk en egotripper. Er zijn nauwelijks mensen te vinden die géén slaande ruzie met hem hebben gehad. Al in de eerste scène is het raak: Baker barst uit in een enorme woedeaanval en gaat met zijn loopstok de regisseur te lijf. Het gevolg: een fiks bloederige neus, maar ook een overtuigende introductie van de licht ontvlambare hoofdpersoon van de documentaire Kijk uit voor Ginger Baker.

 

Regie Jay Bulger, producent Insurgent Media, Originele titel Beware of Mr. Baker (http://bewareofmrbaker.com/media/)

 

Uitzending: donderdag 2 februari, 22:50 uur op NPO2

 

Website: Please login or register to see this link.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Weer eens wat anders dan de NPO en politiek. ;-)

 

 

" ‘Ginger is precies wat hij is en daar draait het om in het leven’

Met andere woorden: je mag nog zo’n klootzak of sociopaat zijn, als je de wereld verrijkt met interessante kunst of bijzondere muziek word het je vergeven. Hoewel niet iedereen het daarmee eens zal zijn. In ieder geval is Ginger Baker het lot bespaard van jonggestorvenen op het slagveld van de popmuziek in de jaren zestig en zeventig, zoals Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison (de 27 club). Eric Clapton zegt daarover:”Ik ben sceptisch over muzikanten die jong sterven en een legende worden, mythische figuren. Er is niets mythisch aan Ginger, hij is precies wat hij is. En daar gaat het om”.   Zijn wie je werkelijk bent, daar gaat de film Beware of Mr. Baker van Jay Bulger dus eigenlijk over, en dat is misschien wel waar het om draait in het leven."

 

 

Please login or register to see this link.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6415
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Gerard Groeneveld
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.