Jump to content
Sign in to follow this  
Vincent

BFBS - 28-12-1988 - John Peel

Recommended Posts

Show actually comes from 23 December 1988

Please login or register to see this link.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this   • Similar Content

  • By Vincent
   Please login or register to see this link.
  • By Vincent
   Please login or register to see this link.  
  • By martinja
   Van de Golden Radio NL server
    
   BFBS - Pirate Memories - Johnnie Walker - Part 01
   Please login or register to see this link.
    
   BFBS - Pirate Memories - Johnnie Walker - Part 02
   Please login or register to see this link.
    
   BFBS - Pirate Memories - Johnnie Walker - Part 03
   Please login or register to see this link.
    
   BFBS - Pirate Memories - Johnnie Walker - Part 04
   Please login or register to see this link.
    
   BFBS - Pirate Memories - Johnnie Walker - Part 05
   Please login or register to see this link.
    
   BFBS - Pirate Memories - Johnnie Walker - Part 06
   Please login or register to see this link.
    
    
    
  • By hans knot
   De speciale versie van The Perfumed Garden, 50 jaar later, in presentatie van Oeds Jan Koster en Hans Knot, zal 14 augustus, zoals het er nu voor staat, via een kleine 20 tal radiostations te beluisteren zijn via ondermeer AM en Internet. Naast Nederland zijn er twee stations in Duitsland en Radio Centraal in Antwerpen die het gaan programmeren. Daarnaast zal het Dagblad van het Noorden exclusief op haar site de zes uren streamen. Wat als een aardig idee vorig jaar ontstond wordt een mooie werkelijkheid.
    
   Overzicht lokale stations, zoals tot nu bekend, die het programma gaan uitzenden
    
   Radio Sunrise Duitsland
    
   Waterlandradio Purmerend
    
    
   Radio Emmeloord
    
   OOG Radio
    
   Radio 192
    
   Extra Gold
    
   Radio Centraal Antwerpen
    
   Dagblad van het Noorden
    
   RSO Radio
    
   Hollands Pallet zoetermeer
    
   Dutch radio nl
    
    
   RNI Duitsland
    
   Radio 199
   Big L internet
    
   Wereldstad Rotterdam
    
   Seabreeze 1395 Grou
    
    

    
  • By hans knot
   Komende 14de augustus 2017 is het exact 50 jaar geleden, dat er een (gedwongen) einde kwam aan het bestaan van de Engelstalige zeezender Radio London. Eén van de radiomakers van het station werd later heel bekend.
    

    
    
   John Peel werd als  John Robert Parker Ravenscroft geboren op 30 augustus 1939, in Heswall, Cheshire, en hij werd opgeleid op de lagere openbare school in Shrewsbury en deed zijn dienstplicht in de Royal Artillery. Daarna werkte hij bij Townhead Molen in Rochdale, Lancashire, voordat hij naar Amerika verhuisde. Zijn eerste baan in de VS was bij de Dallas Cotton Exchange, maar zijn liefde voor de blues bracht hem tot het maken van een gastoptreden op een lokaal radiostation, WRR.
    
   Toen de Beatles succes kregen in Amerika kwam ook het succes voor John Peel, want hij was niet alleen Engelsman, maar hanteerde  een typisch accent dat in Liverpool, waar ook the Beatles vandaan kwamen, werd gebruikt. Hij werd eerst door KLIF in Dallas ingehuurd als Beatles expert en kreeg vervolgens een volledige job bij KOMA in Oklahoma City, waarna KMEN in San Bernardino zijn derde werkgever werd.
    
   Hij huwde er maar zag vrij snel de vergissing van dit besluit in en besloot snel naar Engeland terug te keren. In de VS had hij al gelezen  over het succes van de zeezenders en via een buurman van zijn moeder kwam hij in contact met Radio London. Op basis van zijn ervaring op de Amerikaanse radio, werd John onmiddellijk een baan aangeboden en vanaf maart 1967 werkte hij op het zendschip Galaxy
    
   Zoals gebruikelijk kreeg de nieuwste deejay altijd twee programma’s.  Overdag invallen voor de deejay die op verlof was, en de uren tussen middernacht en 2 uur. Tijdens het werken in Amerika had John, die op Radio London de naam John Peel aannam, zeer bewust de "underground" muziek gevolgd. Het was het hippie tijdperk en tientallen nieuwe groepen waren in opkomst. John besloot om het beste van deze nieuwe muziek in te passen in zijn ‘late night-programma’ met de naam Perfumed Garden. Het was hèt programma om naar te luisteren en , 50 jaar nadat de laatste Perfumed Garden werd uitgezonden, staan wij er bij stil via een Nederlandstalige versie van ‘The Last Perfumed Garden’.
    
   De Nederlandstalige versie volgt geheel hetgeen  John Peel 50 jaar geleden tijdens de Last Perfumed Garden allemaal vertelde aan zijn luisteraars, de muziek die hij ten gehore bracht als ook het voorlezen van een hoofdstuk uit Winnieh the Poe. Een uniek document dat het uitzenden waard is.
    
   Het programma kan door diverse lokale- en internetradiostations gratis worden uitgezonden. Het programma heeft een lengte van zes uur en dient van middernacht tot zes uur in de ochtend te worden uitgezonden op maandag 14 augustus. Ieder programma-uur heeft de lengte van 59 minuten zodat er ruimte is voor 1 minuut aan eigen uitingen. Meldt U aan via HKnot@home.nl voor toezending van de programmafiles.
   Vriendelijke groet
   Oeds Jan Koster en Hans Knot
    
    

 • Doneer

  Support the Radiotrefpunt
  We appreciate all donations!

  Donate Sidebar by DevFuse
 • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

 • Member Statistics

  • Total Members
   3,855
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  Paul Vleghaar
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.