Spring naar bijdragen

De Top 40 uitzending van 12 november 1982


Evert Stolman

Aanbevolen berichten

Onder dankzegging voor alle reacties op de vorige Top 40, vandaag 30 jaar terug in de tijd met de Top 40 uitzending van 12 november 1982. Een heerlijke uitzending, met Pass The Dutchie van The Musical Youth op de eerste plaats. Daar vond ik destijds helemaal niets aan, maar nu klinkt ie wel leuk. The Culture Club op 2 met Do You Really Want To Hurt Me. Het was hun eerste hit en nog steeds een prima nummer met een indrukwekkende clip. ABBA maakte de top drie vol met The Day Before You Came. Wat meer monotoon dan we gewend waren van ABBA, maar wel een uitstekend nummer.

Verder in de top 10 prima platen van Donna Summer en Supertramp. Frida deed zichzelf concurrentie aan met haar tweede solohit en Doe Maar brak definitief door met De Bom. Maakte een reuzensprong naar 10, op weg naar nummer 1.

Vier Nederlandstalige platen, waarvan The Dutch Boys en Pleps duidelijke voorbeelden waren van "piratenmuziek". De klapper van de week kwam van Vitesse. Good Lookin', een prima nummer! Ook deze Top 40 had weer een breed assortiment aan stijlen, mijn eigen favoriet uit de lijst blijft Private Investigations van Dire Straits. Ook Icehouse, Hall & Oates, The Pretenders, The Mo, kwaliteit voldoende.

Veel platen uit deze periode verbind ik aan het Veronicaschip de Norderney. Deze lag destijds afgemeerd aan de kade in Doesburg, niet al te ver van mijn eigen hometown. Daar kwam ik dus nog wel eens, met name de populaire discodreunen van destijds hoorde je er veel. Mooie tijd!

Presentatie deze keer door Erik de Zwart. Hij was toen nog wat rustiger in zijn presentatie dan in de jaren 90, toen hij vaste presentator werd. Toen struikelde hij regelmatig over zijn eigen woorden, zo snel moest alles. Beats per minute werd een item, voor Erik ging het later om Words per minute volgens mij.

Gedigitaliseerd door Vincent, zijn dit de links:

1500-1600: http://www.mediafire.com/?ds9uzd00a2xxf3g

1600-1700: http://www.mediafire.com/?10glaqeng27qwy2

1700-1800: http://www.mediafire.com/?zz143ka1o7nbw1d

Veel plezier met deze leuke Top 40 uitzending, en een aangename zondag!

Evert

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt Evert,

Voor weer een nieuwe Top 40 uit een ver verleden. Terug naar 1982. Een muzikaal mooi jaar. Mijn herinnering aan november 1982 is dat de Hitkrant veranderde van een groot blad formaat in een formaat van Joepie.

Ze gingen toen samenwerken met het Belgische Joepie.

Dit is de lijst:

http://www.top40.nl/pdf/1982/top40-19821113.pdf

groetjes,

Frank.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6422
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    cafereindonk
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.