Jump to content
Sign in to follow this  
Rene van den Abeelen

Mebo 2 op zee

Recommended Posts

Die ene keer dat ik een rondvaart maakte langs ‘de schepen’, lag de Mi Amigo blijkbaar net wat te noordelijk om te ronden en het bleef dus bij de Norderney en de Mebo 2.

Als hartstochtelijk Veronica-fan boeide die laatste me minder. Ja, ik weet het: triest, triest, triest. Als ik er met mijn-camera-van-nu nog eens langs zou kunnen varen, zou ik kaartjes-vol schieten. Maar ik had toen mijn camera-van-nu niet. Ik had mijn camera-van-toen. Met één duur rolletje. En de meeste foto’s waren al opgegaan aan ‘mijn Norderney’.

Maar goed… toch nog drie gave plaatjes. Zomaar weer teruggevonden en dus ‘een must’ voor op mijn site!

http://renevandenabeelen.net/?page_id=503

Trouwens benieuwd of iemand zichzelf of een ander herken En ik zou het filmpje wel willen zien dat die meneer op de middelste foto heeft gemaakt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die ene keer dat ik een rondvaart maakte langs ‘de schepen’, lag de Mi Amigo blijkbaar net wat te noordelijk om te ronden en het bleef dus bij de Norderney en de Mebo 2.

Dat was ook bij mijn eerste rondvaart in de late lente van 1973, eerst langs de Mebo II waar je niemand aan boord zag en toen langs de Norderney waar een paar bemanningsleden vrolijk naar ons terugzwaaiden.

Helaas werd de Mi Amigo overgeslagen en zag je met de hoge zendmast in de verte liggen.

Robin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooie foto's Rene! Raar dat de Mi Amigo dan weer wel en dan weer niet in de tocht werd opgenomen. Ik heb dezelfde ervaring, 15 augustus 1973. Eerst langs de Mebo, daarna langs de Norderney. De Mi Amigo slechts vanuit de verte zichtbaar. Ik dacht dat het overslaan van de Mi Amigo die dag te maken had met het in zee vallen van een marinevliegtuig, voor de kust van Wassenaar. Niets van dat ongeluk gemerkt toen, pas de volgende dag in de krant gelezen. Maar men liet de Mi Amigo dus blijkbaar vaker links (in dit geval rechts) liggen... Toch wel jammer achteraf!

evert

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gewoon doodzonde, ja. Geen idee of dat gebaseerd was op reacties van klanten, waarvan misschien het overgrote deel voor Veronica en/of Noordzee kwam, of dat de 'rondvaarder' gewoon vond dat-ie dan te weinig tochtjes op 1 dag kon maken... Maar absoluut erg jammer. Schitterende kans om 'De Grote Drie' ;) te kunnen bekijken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk dat je gelijk hebt Rene. Het was natuurlijk gewoon business, dat varen langs de bootjes. Toevallig hoorde ik vandaag een oud programma van Leo de Later uit 1974, live vanaf de Norderney. Ergens in dat programma verzoekt hij de Dolfijn in het vervolg wat minder snel langs te varen... Past dus in hetzelfde kader waarschijnlijk.

Overigens wel een belevenis destijds, kijk er zoveel jaar na dato nog steeds met erg veel plezier op terug!

Evert

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this   • Doneer

  Support the Radiotrefpunt
  We appreciate all donations!

  Donate Sidebar by DevFuse
 • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

 • Member Statistics

  • Total Members
   4,536
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  Pim Kortekaas
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.