Spring naar bijdragen

Twee opnames van AFN Soesterberg


Paul

Aanbevolen berichten

Drie jaar geleden heb ik een aantal opnames van AFN Soesterberg aangeboden, opgenomen in Utrecht tussen 1984 en 1990. Ik was nog een bandje kwijt, maar vorige week vond ik dat bij een grote opruiming terug.

Als er geen live sportwedstrijden waren op AFN en ik thuis was, luisterde ik op zaterdagavond in de jaren tachtig graag naar AFN. Van 7 tot 11 was er Dick Clark’s Rock, Roll and Remember. Van 11 tot 12 had je ‘Off the Record’, waarin Mary Turner een of andere bekende rockster of rockband interviewde. Om twaal f uur ’s nachts volgde de King Biscuit Flower Hour, een programma dat in heel Amerika werd uitgezonden, met de registratie van live concerten. (http://en.wikipedia.org/wiki/King_Biscuit_Flower_Hour). En van een tot twee volgde Live from Gilleys, live countrymuziek uit een beroemde nachtclub in Texas (http://en.wikipedia.org/wiki/Gilley%27s_Club ). Ook dat was best aardig om naar te luisteren, want hoewel er allemaal bekende Nashville-sterren optraden, klonk de muziek vaak wat spontaner en minder gelikt dan op de plaat.

Hier een gedeeltelijke opname van de King Biscuit Flower Hour die werd uitgezonden op 2 november 1985, met Eric Clapton in bloedvorm:

King Biscuit: http://www.mediafire.com/?1dfjjepxqpjyf1b

En hier Live from Gilleys van diezelfde nacht tussen een en twee, met George Strait, een country-artiest die toen heel populair was:

Live from Gilleys: http://www.mediafire.com/?ir5z4f9x0pc4tki

En de rest van mijn AFN-opnames staat ook nog steeds online:

http://www.mediafire.com/folder/6aau4k72eu7sk/AFN_Soesterberg

Paul

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Da's inderdaad jammer, Juul. Programma's uit die tijd tref ik weleens aan op http://afrtsarchive.blogspot.nl/ , maar dan wel vaak in een schrikbarend lage bitrate.

Paul

Ja, 1 uur 5 mb. Toch staat er nu wel een leuk localprogramma in de aanbieding uit AFRTS Alaska, erg herkenbaar met local in WEuropa in die tijd. Echte deejays zaten er veelal niet bij.

Het lijkt er op dat bijv het nieuws via een telefoonleiding binnen komt gezien de kwaliteit. Als de Alaska studio weer de draad oppakt is de kwaliteit beter. Tja, dan is er toch wel heel veel veranderd.

In ieder geval dank voor de link

Paul de Haan

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het lijkt er op dat bijv het nieuws via een telefoonleiding binnen komt gezien de kwaliteit.

Paul de Haan

Begin jaren tachtig, toen ik net in Utrecht woonde en naar AFN begon te luisteren, was dat hier ook. Op werkdagen hadden ze hun eigen nieuwsdienst, in Frankfurt meen ik, maar in het weekend hoorde je het 'AP Network News', en dat was via een telefoonlijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 months later...

In de jaren 80 luisterde ik vooral op zondagmiddag naar de Top 40 met Casey Kasem. Rondom het nieuws was het leukste met die rare spotjes en "....the news is next on AFN".

Heb zelfs nog AFN TV opgenomen eind jaren 80. Zag de ontploffing van de spaceshuttle live op AFN want we hadden geen CNN hier...AFN blijft iets magisch hebben!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tja, die spotjes. 'It's easy to tell a spy. Spies have big ears'...

AFN Europe is tegenwoordig te beluisteren via de computer, met spotjes en al, maar het is niet meer wat het geweest is. Nou vooruit, alles verandert, en als het goed is, zijn we zelf ook veranderd...

Paul

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6412
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Panthera leo
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.