Spring naar bijdragen

Boodschap van Andy Archer voor Buster


Vincent

Aanbevolen berichten

Ja, uitgebreid door Bob Noakes in zijn boek over zijn belevenissen aanboord van de Mi amigo tussen juni 73 en juli 74 beschreven, Bob was tehcnicus aanboord en later ook deejay. In een notendop:

Zowel; Chris Carey als Dick Palmer hebben veel gedaan om de Mi Amigo weer zendklaar te krijgen na het gedwongen verblijf in Amsterdam tussen 68 en 72, beide heren brachten Caroline in sept 72 weer in de lucht samen met Chicago. De bedoeling was om Caroline opnieuw een top 40 station te laten zijn, het pakte anders uit, Ronan verhuurde zentijd aan Atlantis en Caroline veranderde in Seagull editie 73, een obscuur Radio station. Chris en Dick exit.  De naam werd opnieuw Caroline maar het bleef een album station, het obscure was er gelukkig wel af. Chis en Dick bedachten een opzetje om de Mi Amigo als het ware terug te kapen en alsnog te transformeren naar hun beider idee, de inside man werd Bob Noakes die dus aanboord werkte. Het gaat te ver om alles uit de doeken te doen, feit is we dat het plan werd ontdekt en Archer code berichten in zijn programma stopte om in ieder geval Ronan in kennis te stellen van deze muiterij die maar net voorkomen was. Noakes kon zijn biezen pakken en ging nog een dikke maand naar RNI. Dat is waar het in die fragmenten om gaat. Hoe je het ook bekijkt, Noakes zat aan alle kanten fout, hij wilde aanboord niets anders dan muiterij laten plaats vinden, dat is tenopzichte van je collega zeevarenden aanboord een zeer verwerpelijke streek, wat de achtergronden ook mogen zijn. Archer heeft het Noakes nooit vergeven , je moet zijn verhaal over die gebeurtenissen er maar eens op nalezen, gepubliceerd  door Hans Knot als Archers dagboek. Archer laat geen spaan heel van Noakes.

 

Paul de Haan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat is inderdaad rond die data gebeurd. Men kon de ship to shore verbinding niet gebruiken, deze was onklaar gemaakt. Nogmaals....dit alles volgens Noakes zijn boek en Archers gepubliceerde dagboek.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je voor de uitleg Paul. Het fragment staat op een tape met Caroline opnamen van 8 tot 10 juli 1974. Zou dit rond die tijd geweest zijn? Met Mi Amigo 'aan boord'?

Het was op 4 juli 1974.

De MI Amigo zou voor anker gaan 1 mijl naast het zendschip de Jeanine van Radio Atlantis.

Dit zou voor nog betere penetratie(landinwaarts) zorgen van het zendsignaal van Radio Mi Amigo in België.

Dit om Sylvain Tack tevreden te houden na de kaping.

En bij problemen zou men elkaar kunnen helpen

Radio Caroline zou gewoon na 19.00 uur in de avond door gaan (op 259) met de alternatieve muziek.

Belangrijkste verandering zou zijn, om overdag uit te gaan zenden via de 389 in het Engels, gericht

op groot Londen en het z/w van Engeland, met een 'jam-up,jelly tight' top 40 station wich really

did play the most music.

Robin

Link naar opmerking
Deel via andere websites

In het Hans Knot' boekje "20 jaar Radio Caroline" staat op blz.108 het volgende:

"Op4 juli waren zowel Radio Caroline als Radio Mi Amigo uit de lucht terwijl er zo nu en dan een draaggolf was te horen. Rond 9 uur in de avond werd er op hoge snelheid een bericht uitgezonden voor Ronald Pearson ( Buster) uit Benfleet in Essex. Buster, één der meest fanatieke zeezenderfans en Caroline luisteraar sinds het eerste uur in 1964, werd verzocht een boodschap door te geven aan het kantoor in Londen. Vermoed werd dat het ging over de, eerder door Samantha genoemde, sleepboot, waarvan de bemannig een poging wenste te ondernemen om het zendschip weg te slepen naar de Engelse kust". Einde citaat.

Gr.thijs

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.