Spring naar bijdragen

American Billboard Hot 100


Aanbevolen berichten

ik had het ook over (zoals in die andere post beschreven werd) over de hot 100 jingles die veronica en mi amigo gebruikten.
Wist zelfs niet dat de hitparade nooit uitgezonden werd in Amerika ... toch wel raar met al die radiostations die ze ginder hebben ...

 

Maar ja, wie toch zulke jingles heeft mag ze altijd posten :)

 

Dank !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 minuten geleden zei Danny Van Vlaanderen:


Wist zelfs niet dat de hitparade nooit uitgezonden werd in Amerika ... toch wel raar met al die radiostations die ze ginder hebben ...

 

 

 

Zo'n volledige Hitparade uitzenden, samen met de Bubbling Under, ben je al snel een halve dag bezig, en veel luisteraars kwijt, vanwege de vele onbekende platen in de lagere regionen van die hitlijst

 

 

Robin.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Die lijst van honderd was vooral voor de muziekindustrie bedoeld, volgens mij. Billboard was en is immers een vakblad voor mensen die actief zijn in de entertainment: de platenindustrie, de radio, etc.

 

Bovendien is het een landelijk overzicht. In de jaren vijftig en zestig waren er behoorlijke regionale verschillen; in Chicago of Detroit waren weer andere plaatjes populair dan in Dallas of Los Angeles. Je had nog niet de eenheidsworst van nu. Toen Casey Kasem in 1970 begon met zijn nationally syndicated show, was dat ook een manier om plaatjes te horen die elders populair waren.

 

Ten slotte: je had in de VS in de jaren zestig veel stations (zoals WABC in New York) die toch al de hele dag door dezelfde veertig plaatjes draaiden, afgewisseld misschien met wat golden oldies. Dus dan heeft het weinig meerwaarde om diezelfde veertig plaatjes in hitparadevorm te presenteren. Je hoort ze immers de hele dag al.

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6410
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Ljf
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.