Jump to content
hans knot

Aether een pracht blad dat aandacht verdient

Recommended Posts

AETHER: omroep en fonografie in historisch perspectief

 

aether.thumb.jpeg.15b509d6148b892ecd2a9d277c169799.jpeg

 

Radio en televisie zijn al vele decennia niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ze spelen een essentiële rol in de nieuwsvoorziening en meningsvorming, maar kunnen ons ook amuseren, wijzer maken, verrassen en verrijken. Al meer dan dertig jaar belicht het blad AETHER het rijke verleden van de omroep én van de muziekindustrie, pijlers van onze cultuur die op talloze manieren met elkaar verbonden zijn.

 

AETHER is het enige tijdschrift in Nederland over de geschiedenis van de omroep en de fonografie. Het verschijnt vier keer per jaar en wordt gemaakt door (gast)redacteuren die zelf in de omroep of fonografie werkzaam zijn of waren. In het blad gaan zij in op de historie van radio, televisie en geluidsdragers. Ze doen dit aan de hand van eigen ervaringen en herinneringen, anekdotes, interviews, recensies, beschouwingen en ga zo maar door. Een journalistiek blad, met nostalgie, sfeer, historische kennis, analyses en veel oud fotomateriaal. Dankzij samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid kunnen de auteurs ook putten uit de rijke schatkamers van het grootste media-archief van Nederland. Leest u graag verhalen over radio- en televisieprogrammamakers die met hun werk geschiedenis schreven? Dan is AETHER hèt blad voor u.

 

AETHER heeft een eigen website in opbouw: kwartaalbladaether.wordpress.com. Met geluidsfragmenten bij pas verschenen artikelen geeft de website niet alleen leesplezier maar ook hoorplezier. Het plan is de bladen te digitaliseren vanaf het eerste begin, compleet met een index, om zoeken gemakkelijk te maken.

 

Een abonnement kost slechts € 16 per jaar. Stuur uw naam, postadres en e-mailadres

naar: AETHER abonnementenadministratie, Herman ’t Hoen, Kapittelweg 74, 1216JH Hilversum of via willi43.1@kpnmail.nl U kunt natuurlijk ook eerst een proefnummer aanvragen.

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now • Doneer

  Support the Radiotrefpunt
  We appreciate all donations!

  Donate Sidebar by DevFuse
 • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

 • Member Statistics

  • Total Members
   3,999
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  Dutchmale
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.