Jump to content
hans knot

Hauraki werd legaal

Recommended Posts

Sounds Orchestral – Many Moons ago. Het betreft hier een heel vroege opname van Sounds Orchestral uit 1962 en wel van de lp ‘The Soul of Sounds Orchestral’, terwijl het nummer ook op een aantal verzamel lp’s is verschenen. Het nummer werd gebruikt op Radio Hauraki in de documentaire ‘1111 days at sea’, die op 1 juni 1969 werd uitgezonden. Het werd gebruikt als filler om te vertellen dat uiteindelijk het station een legale status had verkregen en men er voor zou gaan om een private organisatie aan land te gaan opzetten.

 

Sounds Orchestral - Many Moons. This is a very early recording of Sounds Orchestral from 1962 of the album 'The Soul of Sounds Orchestral', while the song also appeared on a number of collected LPs. The song was used on Radio Hauraki in the documentary '1111 days at sea', which was broadcast on June 1, 1969. It was used as a filler to tell that eventually the station had acquired legal status and people were going to go for setting up a private organisation ashore.

 

Please login or register to see this link.

 

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now • Similar Content

  • By martinja
   Van de Golden Radio NL server
    
   Hauraki - 19741027 - Paul Einekom - Lanc Bare
   Please login or register to see this link.
    
  • By martinja
   Hauraki15101987RadioPacificNewSealandRemembersHauraki
   Please login or register to see this link.
  • By hans knot
   Categorie 4 Zingende deejays
   Tom Bradley – Fly with me. Bradley heeft een lange loopbaan als anchorman op Channel 9 in Nieuw Zeeland en wel gedurende drie decennia. Ook is hij schrijver van kinderboeken, entertainer, zanger en bovendien was hij één van de good guys van Radio Hauraki. In 1970 kwam het nummer ‘Fly with me uit’, waarmee hij onder meer verscheen in de Australische versie van ‘Bandstand’.
    
    
  • By hans knot
   André Kostelanetz and his Orchestra – Ship of fools. De in 1901 in St. Petersburg in Rusland geboren Kostelanetz vluchtte in de jaren 20 met zijn familie naar Amerika. Daar kwam hij in de jaren dertig in aanraking met het vrij nieuwe medium radio en presenteerde hij een eigen programma bij CBS Radio. Daarna startte hij zijn eigen orkest en nam diverse lp’s op en verkocht meer dan 50 miljoen exemplaren. Hij was geliefd vanwege zijn easy listening muziek. Zijn laatste concert hield hij op Oudejaarsavond 1979 om 13 dagen later te overlijden. Het prachtige ‘Ship of fools’ is afkomstig van de lp vol filmmuziek, dat de geschiedenis is ingegaan als ‘Shadow of your smile’.  Het nummer ‘Ship of fools’ werd gebruikt in de documentaire ‘1111 days at sea’ over Radio Hauraki en wel in dat deel waarin kapitein Loyd Griffith verhaalt over de barre winter van 1968, waarbij het zendschip van Hauraki op het strand liep.
    
   Please login or register to see this link.
    
    
    
    
  • By hans knot
   Sunset Strings, the - Leah. Voor dit instrumentaaltje, dat is herkend als zijnde "Leah," gaan we naar "the home of the young New Zealanders." Het was Paddy O'Donnell die het bij herhaling als filler gebruikte in de begindagen van Radio Hauraki in 1966. Het werd uitgevoerd door The Sunset Strings en kwam voor op de lp ‘The Sunset Strings play the Roy Orbison Songbook’ uit 1964.
   Sunset Strings, the - Running Scared. Dit nummer is in de vocale uitvoering van Roy Orbison een gigantische wereldhit geweest in 1961. De instrumentale versie van the Sunset Strings werd op Radio Hauraki in december 1966 ondersteunend gebruikt in het openingsprogramma van het station.
   Please login or register to see this link.
    
   Please login or register to see this link.
    
 • Doneer

  Support the Radiotrefpunt
  We appreciate all donations!

  Donate Sidebar by DevFuse
 • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

 • Member Statistics

  • Total Members
   4,318
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  Wouter1983
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.