Spring naar bijdragen

Verbeter beveiliging Radiotrefpunt account


Harmen

Aanbevolen berichten

Met de nieuwe versie van onze forumsoftware zijn er ook een aantal nieuwe functies toegevoegd om je account beter te beveiligen. Een aantal daarvan zijn standaard aangezet. Daarnaast zijn er ook een aantal voor wie wil... Hieronder in het kort wat er is vernieuwd op dit vlak.

 

Aanmelden vanaf een nieuw apparaat

Wanneer je een nieuwe laptop koopt, nieuwe browser installeert of op een andere locatie inlogt op het forum krijg je vanaf nu een mailtje. Mocht iemand om de een of andere reden achter je wachtwoord zijn gekomen en daarmee inlogt krijg je dus ook een melding hiervan. Een voorbeeld van dat mailtje ziet er zo uit.

110344765_Schermafdrukvan2020-09-0311-17-26.png.66b64a27cff99b04429f00e98c759893.png

 

Voorwaarde is uiteraard wel dat je een bestaand e-mailadres gebruikt. (maar dat is hoe dan ook een verplichting voor deze site 😄)

 

Wachtwoordsterkte

Bij het invoeren van een (nieuw) wachtwoord werd er altijd al aangegeven hoe sterk het wachtwoord is. Een minimale sterkte was echter nooit een vereiste. Dit hebben we nu aangepast. Vanaf nu dient een wachtwoord altijd uit letters en cijfers te bestaan. Uiteraard kun je daarbovenop zelf je wachtwoord zo ingewikkeld maken als je zelf wilt.

 

Tweestapsauthenticatie

Om je account verder te beveiligen is het mogelijk om tweestapsauthenticatie in te schakelen. Je zult het wellicht al wel kennen van het inloggen met je digid op overheidssites. Daar krijg je een 6-cijferige code per SMS die je moet invoeren nadat je je gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd. Dit hebben wij nu ook aangezet, maar dan via Google Authenticator. Dit is een app die je op je telefoon installeert en elke 30 seconden een nieuwe 6-cijferige code genereert die je op onze site moet invoeren. Deze tweestapsauthenticatie is optioneel.

 

Aanzetten van de tweestapsauthenticatie kan door naar je Accountinstellingen te gaan en vervolgens te klikken op Accountveiligheid.

1358624317_Schermafdrukvan2020-09-0311-25-37.png.80ca3e18a1df13b36ee97447df078ea4.png

 

Je ziet vervolgens Google Authenticator staan en een blauwe knop om deze in te schakelen. Scan vervolgens met je telefoon de QR-code en het is geregeld.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Vincent unpinned this discussie


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6408
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    jac76
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.