Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4898
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    612525

Auteurs van dit blog

Uitreiking NPO Radio 4 Prijs live uitgezonden


de redactie

354 weergaven

Zondag 8 maart is de uitreiking van de NPO Radio 4 Prijs. Het feestelijke moment en het bijbehorende concert wordt rechtstreeks op NPO Radio 4 uitgezonden. Het Prinses Christina Concours neemt de prijs in TivoliVredenburg in Utrecht in ontvangst. De publieke klassieke zender beloont het concours voor het streven om klassieke muziek een weg te laten vinden naar kinderen en jongeren. Luisteraars horen tijdens de uitzending optredens van musici die verbonden zijn met het Prinses Christina Concours. Onder hen zijn talentvolle musici die al op jonge leeftijd het concours wonnen.

 

Zondag 8 maart zendt NPO Radio 4 het concert en de uitreiking van de NPO Radio 4 Prijs (AVROTROS) van 14:00 tot 15:30 uur live uit. Violiste Lisa Jacobs en pianist Jorian van Nee beklimmen als eersten het podium en spelen het Scherzo voor viool en piano van Jorian van Nee. Het jonge Jazztrio Kapok verrast de luisteraars met ongewone jazzklanken en combineert verschillende genres en tradities. Harpist Remy van Kesteren en slagwerker Ramon Lormans spelen delen uit Musica Callada van Mompou. Gitarist Izhar Elias treedt samen op met het jonge blokfluittalent Lucie Horsch. Op het programma staat de Pavane Lacrimae van Johann Schop. Het pianoduo Ralph van Raat en Sebastiaan van Bavel laat delen horen uit Souvenirs op. 28 van Samuel Barber. Een strijkersensemble o.l.v. Rosanne Philippens sluit het concert af met een deel uit het Octet in Es van Felix Mendelssohn.

 

De uitzending is ook te volgen via webcast op www.nporadio4.nl. De presentatie op het podium is in handen van Margriet Vroomans.

 

NPO Radio 4 Prijs
De klassieke zender reikt de NPO Radio 4 Prijs jaarlijks uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breder publiek. Aan de prijs is een sculptuur verbonden en een geldbedrag van 5000 euro, te besteden aan een zelf te kiezen goed doel. Theo Olof, Jaap van Zweden, het Nederlands Blazers Ensemble, Jan Willem de Vriend en Tania Kross ontvingen eerder de NPO Radio 4 Prijs.

 

Prinses Christina Concours
Het Prinses Christina Concours laat kinderen en jongeren in Nederland kennismaken met muziek. De instelling tracht deze geweldige ambitie onder meer te verwezenlijken door het organiseren van concoursen voor jong muzikaal talent. Het concours doet dit al meer dan veertig jaar op een open, laagdrempelige en sympathieke manier: ondersteunen en stimuleren staan voorop. De instelling organiseert optredens, workshops en cursussen die aansluiten bij de ontwikkelingsfase van de winnaars. Ook biedt het concours concertreizen naar het buitenland aan. Het Prinses Christina Concours weet tienduizenden kinderen en jongeren te bereiken met online initiatieven zoals kiesjeinstrument.nl en benniebriljant.nl (muzieklessen). De Classic Express “transporteert” de muziek letterlijk naar de scholen; in deze prettig klinkende rijdende concertzaal worden concerten gegeven door prijswinnaars van het concours. Meer dan 80.000 kinderen werden op deze manier al bereikt met klassieke muziek.

 

Meer informatie: www.nporadio4.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.