Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4902
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    614289

Auteurs van dit blog

Oorlogsluisterspel Café Cuba


de redactie

816 weergaven

Op maandag 4 augustus 2014 is het precies 100 jaar geleden dat het Duitse leger België binnenviel. Die dag zendt het Vlaamse Radio 2 de twintig minuten durende pilootaflevering uit van Café Cuba, een luisterspel over vriendschap, liefde en kunst tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog. De hele reeks, 46 afleveringen lang, is vanaf 8 september dagelijks te horen op Radio 2. De laatste aflevering wordt uitgezonden op 11 november.

 

Café Cuba vertelt het verhaal van Koenraad Verstockt (Stef Aerts) en zijn familie. Koenraad is een jonge kunstenaar die soldaat wordt tijdens de Eerste Wereldoorlog. Al in de eerste weken leert hij de vrolijke mondharmonica-speler Pierre De Graeve (Bert Huysentruyt) kennen De artistieke Koenraad wordt al snel aangesteld als observator en brengt met precisie de vijandelijke linies in beeld. Maar daarnaast probeert hij zich tijdens de bittere oorlogsjaren ook te verdiepen in zijn schilderkunst. Ondertussen zorgt Pierre met zijn mondharmonica voor een vleugje verlichting. De twee vrienden worden al snel elkaars steun en toeverlaat.

 

Op een dag krijgt Koenraad bezoek van een Amerikaanse reporter James Cullem (Herbert Flack), die meteen de waarde van zijn talent erkent. Cullum zal Koenraad steunen in zijn zoektocht naar zijn kunstenaarschap.

 

Terwijl Koenraad het vaderland verdedigt, proberen zijn vader François (Gène Bervoets) en zijn beste vriend Kamiel (Mathias Sercu) te overleven in het bezette Antwerpen. Koenraads zus Johanna (Ruth Bastiaensen) werkt als verpleegster in hospitaal l’ Océan in de Panne, waar ze gewonde soldaten verzorgt. August (Jonas Vermeulen), de broer van Koenraad, is eveneens soldaat. Hij raakt gewond en wordt naar Engeland gebracht voor verzorging. Door een speling van het lot zal hij daar de oorlog vanop een afstand beleven.

 

Beluister hier alvast de trailer: www.radio2.be/cafe-cuba/voorstelling


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.