Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4880
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    603427

Auteurs van dit blog

NPO Radio 2 Mijlpaal voor Caro Emerald


de redactie

354 weergaven

De NPO Radio 2 Mijlpaal gaat dit jaar naar Caro Emerald. Ze krijgt de Mijlpaal vanwege de indrukwekkende carrière die zij in vijf jaar tijd heeft neergezet en voor haar bijdrage aan de Nederlandse popmuziek. De uitreiking is op vrijdag 19 september en wordt omlijst met een uniek concert van Caro Emerald in Tivoli Vredenburg. De NTR maakt hiervan een televisieregistratie die wordt uitgezonden op zaterdag 20 september om 21:15 uur op NPO 3.

 

Caro Emerald
Op 6 juli 2009 bracht Grandmono Records de eerste single Back It Up van Caro Emerald uit. Het label werd door producers David Schreurs en Jan van Wieringen met Caro speciaal opgericht om eigen muziek uit te brengen. Op 29 januari 2010 verscheen het succesvolle eerste album Deleted Scenes from the Cutting Room Floor, geïnspireerd op muziek en films uit de jaren ‘40 en ‘50. Het album met een geheel eigen stijl gooide hoge ogen en bestormde in rap tempo de Nederlandse en buitenlandse hitlijsten. Het album werd uitgebracht in meer dan 40 landen. In Nederland werd het album 6 keer platina en het best verkochte album van 2010. De single A Night Like This van het album bereikte de nummer-1 positie in de Single Top 100. Caro Emerald en haar team hadden ook internationaal succes en ontvingen talrijke nationale en internationale onderscheidingen. Ook trad de zangeres op in tientallen radio- en tv shows in Europa. Meer dan 1,3 miljoen albums werden verkocht en de internationale doorbraak was een feit. Op 3 mei 2013 verscheen het tweede album The Shocking Miss Emerald. De levendige Europese kunst-, entertainment- en modescène uit de jaren 1920-1960 vormden de inspiratiebron. Het album, met de hit Tangled Up, behaalde bij ons de eerste positie in de Album Top 100. Ook in het Verenigd Koninkrijk kwam het album op nummer 1 binnen.

 

De NPO Radio 2 Mijlpaal Prijs
De Radio 2 Mijlpaal markeert elk jaar een belangrijk muzikaal moment in de carrière van een Nederlandse band of artiest. De winnaar van de NPO Radio 2 Mijlpaal geeft een speciaal concert en ontvangt een voor de gelegenheid ontworpen beeld. De Zeeuwse band BLØF kreeg in 2012 als eerste de Radio 2 Mijlpaal, in 2013 viel deze eer te beurt aan Acda en de Munnik.

 

De publieke muziekzender uit met deze prijs grote waardering voor opmerkelijke prestaties binnen de Nederlandse popmuziek.

 

Voor meer informatie: www.nporadio2.nl

 


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.