Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    618040

Auteurs van dit blog

L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland slaan handen ineen


de redactie

268 weergaven

De drie regionale omroepen uit het zuiden laten onderzoek uitvoeren naar de verschillende mogelijkheden om te komen tot een bestuurlijke integratie van de drie omroepen. Eén bedrijf met drie omroepen is het uitgangspunt. Het onderzoek volgt na de bekendmaking van de plannen van staatssecretaris Dekker van OC&W afgelopen najaar. De staatssecretaris wil onder andere dat de regionale omroepen meer gaan samenwerken met elkaar en met ‘Hilversum’. Verder stelt hij dat er efficiënter gewerkt kan worden.

 

Net als de staatssecretaris willen de omroepen “de regionale identiteit en de inhoudelijke autonomie borgen” van L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland.

 

Dekker heeft de gezamenlijke regionale omroepen gevraagd om voor eind april 2015 een plan in te dienen voor een slagvaardige en efficiëntere organisatie van het regionale omroepbestel. De drie omroepen in het Zuiden werken mee aan het landelijke plan, maar willen tegelijkertijd een zo effectief en efficiënt mogelijke aansturing van hun eigen organisaties. Daarom hebben L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland besloten een onderzoek uit te laten voeren naar de mogelijkheden van een bestuurlijke integratie.

 

Uitgangspunt in dit onderzoek is dat er drie omroepen met een onafhankelijke redactie en een eigen merknaam blijven bestaan. Onderdelen die onderzocht zullen worden zijn onder andere organisatie, techniek/ICT, financiën, commercie en marketing.

 

Directeur Rob Stevens van L1: “L1 blijft voor de internetgebruiker, kijker en luisteraar gewoon L1. We willen ook in de toekomst onze eigen inhoudelijke keuzes maken. De bezuinigingsopdracht van de staatssecretaris is pittig. Met deze samenwerking zetten we een grote stap om invulling te geven aan de opdracht. Belangrijke voorwaarde hierbij voor ons is dat de samenwerking van L1 met de Limburgse dagbladen in het digitale nieuwsplatform 1Limburg niet in het geding komt.”

 

Website: www.l1.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.