Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4879
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    603269

Auteurs van dit blog

Omroep West en WOS Media gaan samenwerken


de redactie

354 weergaven

Omroep West en WOS Media, de lokale omroep voor Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland gaan vanaf maandag 2 maart nauwer samenwerken. Doel is de nieuwsvoorziening in de regio samen beter en bestendiger te maken. Beide omroepen moeten er dan ook vanaf de eerste dag de vruchten van plukken.

 

Omroep West werkt al nauw samen met de lokale omroep van Den Haag, Den Haag FM en Den Haag TV, welke deel uitmaken van de Omroep West gemeenschap. De regionale zender wil op korte termijn met meer lokale mediabedrijven gaan samenwerken.

 

WOS Media is een zelfstandig bedrijf en daarom is de samenwerking anders dan tussen Omroep West en de Haagse lokale omroep. Concreet plaatst Omroep West een redacteur/verslaggever op de nieuwsredactie van WOS Media in ‘s-Gravenzande. Die journalist werkt voor beide omroepen en zorgt daardoor voor versterking van de journalistieke organisatie bij WOS Media. Verder kan WOS Media putten uit de nieuwsbronnen van West en vice versa. Andersom stelt WOS Media haar mensen beschikbaar aan West, wanneer dit nodig zou zijn en worden door West cursussen en masterclasses voor medewerkers van de lokale omroep gegeven.

 

De samenwerking is een logisch antwoord op de vergaande verschraling van de regionale en lokale journalistiek. “Onder het motto: twee kunnen meer dan één, is het niet meer dan logisch dat West als regionale nieuwsvoorziener nog meer in de regio gaat samenwerken,” aldus hoofdredacteur Renzo Veenstra van Omroep West. “Het werkt echter alleen met een oprechte vertrouwensbasis en respect voor elkaars merk en positie.”

 

WOS-hoofdredacteur Richard Vroom hoopt dat kijkers en luisteraars snel de resultaten van de samenwerking zullen merken. “Door de omvang van onze organisatie zijn we beperkt in onze mogelijkheden. Ik vertrouw erop dat we door de samenwerking met West de regio nog beter van nieuws kunnen voorzien.”

 

TV West is in het Westland te ontvangen op kanaal 72 (Caiway), WOS Media op kanaal 12 (Caiway). In de rest van de regio is TV West onder meer via kanaal 30 van Ziggo te bekijken. WOS TV is te zien via kanaal 33 van UPC en via kanaal 634 van KPN, Telfort en XS4ALL.

 

Radio West is te ontvangen via 89.3 FM, de WOS via 87.6 FM.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.