Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4916
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    620174

Auteurs van dit blog

Serie literaire hoorspelen: Fluiten in het donker


de redactie

427 weergaven

Bijna een jaar geleden kregen zes literaire auteurs de opdracht een hoorspel te schrijven voor de publieke omroep. De schrijvers werden gekoppeld aan radioregisseurs en producenten. Het resultaat van deze samenwerking is  vanaf 7 maart wekelijks te beluisteren tijdens het HoorspelHalfuur op NPO Radio 1, elke vrijdag van 00:00 tot half 00:30 ’s nachts.

 

Om een kwaliteitsimpuls aan het Nederlandstalig radiodrama te geven besloten het Mediafonds, het Nederlands Letterenfonds en de omroepen NTR, AVROTROS en VPRO tot een gezamenlijk project getiteld Fluiten in het donker. Het Letterenfonds verstrekte de schrijfopdracht en het Mediafonds ondersteunde de productie van de hoorspelen. De reeks kwam mede tot stand in het kader van de lancering in maart 2014 van Woord.nl, het online platform voor verhalende radio van de publieke omroep. De zes hoorspelen, die na uitzending beschikbaar blijven via Woord.nl:

 

6 maart: Verhaal voor het slapen gaan
Elke avond voor het slapen gaan vraagt de kleine Suzie om een verhaaltje aan haar moeder. Het liefst over die man die kwam praten over haar vader die ze niet meer zien en over het zeemonster… Horror in Amsterdam. Schrijver: Esther Gerritsen, regisseur: Marlies Cordia (De HoorSpelFabriek, AVROTROS).

 

13 maart: De Jachtclub
Tom, een zelfgenoegzaam politicus van een kwijnende partij, wordt verraden. Door de beruchte columniste Mylène? Of door zijn eigen partij? Schrijver: Wanda Reisel, regisseur: Vibeke von Saher (De HoorSpelFabriek, AVROTROS).

 

20 maart: Probeer om te keren
Sylvia Hoeks en Maarten Heijmans in een radiodrama waarin een sollicitatiegesprek ontspoort in een geraffineerd machtsspel. Schrijver: Christiaan Weijts, regisseur: Stef Visjager (Radiomakers Desmet, VPRO).

 

27 maart: Een lege plek
Pelle en zijn vader krijgen een ongeluk. Pelle sterft en probeert met zijn vader in contact te komen. Schrijver: Maartje Wortel, regisseur: Aletta Becker (Aletta Becker Producties, VPRO).

 

3 april: Een soort van Middeleeuwen
Tirannieke regisseur bouwt om zijn maffiageld weg te sluizen een middeleeuws ‘grid’ en wordt door zijn slimme technicus voor eeuwig daarnaartoe verbannen. Schrijver: Ilja Leonard Pfeijffer, regisseur: Vibeke von Saher (De HoorSpelFabriek, NTR).

 

10 april: Vrouw zonder schaduw
Wanneer Tara op een avond een ongeluk krijgt met een tram vindt het ambulancepersoneel een pistool in haar tas. Op de operatietafel wordt Tara achtervolgd door de spoken uit haar jeugd; ze zal moeten afrekenen met haar Iraanse familie. Schrijver: Kaweh Modiri, regisseur: Jeroen Stout (Stout&Smits, NTR).

 

Uitzending: elke vrijdag vanaf 6 maart 2015, 00:00-00:30 uur, NPO Radio 1.

 

Wesbsite: www.nporadio1.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.