Spring naar bijdragen

AVROTROS brengt eerbetoon aan Wim Sonneveld met zesdelige podcast


de redactie

332 weergaven

op 8 maart van dit jaar is het precies vijftig jaar geleden dat Wim Sonneveld overleed. Sonneveld is een van de grondleggers van het Nederlandse cabaret. AVROTROS brengt hem een eerbetoon met de zesdelige podcast "Sporen Van Sonneveld". In deze serie onderzoeken Jacques Klöters en Carolien Borgers hoe Sonnevelds artistieke nalatenschap vandaag de dag nog voortleeft.


In de podcast worden gesprekken gevoerd met prominente artiesten en collega's van Sonneveld, waaronder Nico Kapper, Gerard Cox, Freek de Jonge, Karin Bloemen, Frank Sanders, Joost Prinsen en Barrie Stevens. Ook komen Alex Klaasen, Kiki Schippers, Ronald Snijders en opkomende talenten zoals Valentina Töth en Siawaash Cyrroes aan het woord. Daarnaast delen journalisten, theaterdocenten en studenten hun inzichten over het werk van Sonneveld en hoe dit de tand des tijds heeft doorstaan.


De podcast werpt ook een blik op het privéleven van Sonneveld, waar hij op het podium weinig over sprak. Dit wordt besproken met oud-collega's, die opmerken dat dit tegenwoordig niet meer zou kunnen. Er wordt ook gediscussieerd over de maatschappelijke betrokkenheid van cabaret. Radiomaker en cabaretière Carolien Borgers laat zich van haar zangkant horen in de podcast, waar ze het nummer "Carolien" van Sonneveld vertolkt samen met zijn voormalige pianist en orkestleider Frans Ehlhart.


Natuurlijk wordt er uitgebreid stilgestaan bij "Het Dorp", het iconische lied dat de afgelopen twee jaar de nummer 1 positie bekleedde in de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5. Het nummer, dat ook wel wordt beschouwd als het tweede nationale volkslied, wordt belicht door onder andere Karin Bloemen, die het lied vaak zong en zich er zeer aan verbonden voelt.


De volledige zesdelige podcastserie "Sporen Van... Sonneveld" is vanaf maandag 4 maart te beluisteren via de NPO Luister app, met wekelijks twee nieuwe afleveringen die beschikbaar komen via andere podcast apps.

 

Afbeelding: Jacques Klöters, Wim Sonneveld en Carolien Borgers (foto AVROTROS)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.