Spring naar bijdragen

Nieuwe podcast ‘De Supermarktmoord’ over verdachte Jamel L. bij Omroep West


de redactie

372 weergaven

Omroep West heeft de lancering aangekondigd van de podcastserie 'De Supermarktmoord', die diep ingaat op de zaak rond verdachte Jamel L. Deze nieuwe podcast, gepresenteerd door makers Chris van Dijk en Liza Janson, is nu beschikbaar voor luisteraars.


Op 20 juni 2023 werd de 36-jarige Antoneta Gjokja doodgestoken in een Albert Heijn in Den Haag. Jamel L. werd kort daarna gearresteerd in de nabijheid van de plaats delict. Ondanks eerdere veroordelingen voor gewelddadige misdrijven in zowel Curaçao, het Verenigd Koninkrijk als Nederland, werd hij vrijgelaten in Nederland slechts een week voor de steekpartij. Dit roept ernstige vragen op over het functioneren van het rechtssysteem en de waarschuwingssignalen die werden genegeerd.


Psychiatrische rapporten onthullen dat Jamel lijdt aan grootheidswaanzin en schizofrenie, en dat hij als gevaarlijk wordt beschouwd. Hij beweert de profeet te zijn van zijn eigen religie, het Hazwaiaanse Koninkrijk. Hoewel hij in Curaçao tot een tbs-behandeling werd veroordeeld, kreeg hij geen behandeling vanwege het ontbreken van een tbs-kliniek op het eiland.


In de podcast 'De Supermarktmoord' onderzoeken de makers het verleden van Jamel. Ze reizen naar Curaçao, Engeland en spreken met familieleden, buren en andere betrokkenen. Het doel is om antwoorden te vinden op vragen over zijn achtergrond en het functioneren van de relevante instanties.

 

Hoofdredacteur Henk Ruijl van Omroep West benadrukt het belang van de podcast als een middel om feitelijke informatie te verstrekken aan het publiek. De serie, bestaande uit acht afleveringen, wordt geleidelijk vrijgegeven, met zes afleveringen beschikbaar voor de start van het proces tegen Jamel L. op 4 april.


De podcast 'De Supermarktmoord' is nu beschikbaar op de website en app van Omroep West, evenals op toonaangevende podcast-platforms zoals Spotify, Apple Music/iTunes en YouTube Music. Nieuwe afleveringen worden elke dinsdag uitgebracht.


Trailer:

 

 

 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.