Spring naar bijdragen

NPO Luister Podcast Festival brengt de podcasts tot leven


de redactie

308 weergaven

Op zondag 17 maart vindt de vierde editie van het NPO Luister Podcast Festival plaats in TivoliVredenburg in Utrecht. Het festival, georganiseerd door NPO Luister, biedt een gevarieerd programma met zowel nieuwe als vertrouwde podcasttitels en makers. Bezoekers kunnen verdeeld over zes zalen live aanwezig zijn bij het maken van vierentwintig verschillende podcasts. Daarnaast wordt dit jaar voor het eerst de winnaar van de NPO Luister Podcast Pitch bekendgemaakt, waarbij het winnende idee zal worden ontwikkeld tot een podcast op NPO Luister. Voor de laatste beschikbare kaarten kunnen geïnteresseerden terecht op npoluister.nl/festival.


Kevin Goes, manager van NPO Luister, benadrukt de diversiteit aan makers die het festival dit jaar verwelkomt. Naast bekende namen zoals Anna Gimbrère en Paul de Leeuw, zullen ook nieuwe makers zoals TikTokker en podcastmaker Lotte van Eijk aanwezig zijn. Alle podcasts die tijdens het festival worden opgenomen, zijn te beluisteren via de gratis NPO Luister-app.


Het programma van het festival omvat een breed scala aan onderwerpen, variërend van wetenschap tot comedy en sport. Na afloop van de live opnames krijgen bezoekers de kans om in gesprek te gaan met hun favoriete podcastmakers. Ook zullen verschillende speciale gasten aanwezig zijn, zoals kersverse Edison-winnaar Mula B en Wibi Soerjadi.


Daarnaast zal tijdens het festival de winnaar van de Podcast Pitch bekend worden gemaakt. Uit ruim honderd inzendingen zijn vier finalisten geselecteerd, die hun podcastideeën mogen presenteren aan het publiek. De winnaar krijgt de kans om het idee te ontwikkelen tot een volwaardige podcast op NPO Luister.


Voor meer informatie over het festival, het volledige programma en toegangskaarten kunnen geïnteresseerden terecht op npoluister.nl/festival.


NPO Luister biedt een uitgebreid audio-aanbod van de publieke omroep, zowel on demand in de vorm van podcasts en muziekmixes, als live via de publieke radiozenders. Via de NPO Luister-app zijn alle podcasts van de publieke omroepen gratis te beluisteren en te downloaden. Het aanbod wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe content.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.