Spring naar bijdragen

Winnaar NPO Luister Podcast Pitch onthuld op het Podcast Festival


de redactie

316 weergaven

Tijdens de vierde editie van het NPO Luister Podcast Festival is de winnaar van de Podcast Pitch bekendgemaakt. Janneke Verbaarschot uit Rosmalen sleepte de publiekspitch binnen met haar idee voor een podcast over de wereld van bingo. Als winnaar krijgt zij de kans om haar podcastidee samen met BNNVARA te ontwikkelen tot een volwaardige podcast op NPO Luister.


Kevin Goes, manager NPO Luister, deelde zijn enthousiasme over het winnende concept: “Het mooie van een goed podcastplan is dat je meteen voor je ziet in welke setting het verhaal zich afspeelt. Janneke’s pitch over de bingowereld kreeg de hele jury op het puntje van hun stoel. Deze podcast moet gemaakt worden, daar waren we het snel over eens. Ik ben zeer benieuwd naar het resultaat en ben trots dat haar plan de eerste winnaar van de NPO Luister Podcast Pitch is.”


Verdieping in de bingowereld
Janneke Verbaarschot's idee richt zich op het thema eenzaamheid, vooral onder ouderen, en onderzoekt tevens de wereld van bingo in Nederland. Het plan zal worden uitgewerkt door professionele makers van BNNVARA, waarbij Janneke nauw betrokken zal zijn bij het proces. De podcast zal volgend jaar debuteren op het NPO Luister Podcast Festival en beschikbaar zijn op NPO Luister. Als erkenning voor haar winst ontvangt Janneke ook een geldprijs van 2.500 euro. De jury bestond uit podcastexperts van verschillende omroepen, waaronder AVROTROS, BNNVARA, Omroep MAX, PowNed, Omroep ZWART en de NPO.


Andere finalisten
Naast Janneke Verbaarschot stonden nog drie finalisten in de spotlight tijdens het festival:

  1. Sam en Nina, die met een luchtige toon het taboe rond rouw willen doorbreken.
  2. Ilona, die de verhalen rondom haar opa en oma's adres tijdens de Tweede Wereldoorlog wil belichten om bewustwording te creëren.
  3. Mike, die een informatieve podcast wil maken over een hypothetische situatie waarin Nederland geen monarchie meer is.

NPO Luister Podcast Pitch
Het publiek kreeg de kans om tussen 9 november en 31 januari hun podcastideeën in te dienen via npoluister.nl/pitch. Uit bijna honderdvijftig inzendingen werden acht ideeën geselecteerd voor de pitchdag, waarna vier finalisten doorgingen naar de finale.


Afbeelding: Janneke Verbaarschot is de eerste winnaar van de NPO Luister Podcast Pitch (foti Roy Schepers/NPO Luister)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.