Spring naar bijdragen

Meer lp's verkocht


Juul

Aanbevolen berichten

Ik heb deze ook gelezen. Op zich klinkt het leuk, maar wat zijn de absolute aantallen die hierachter zitten, het artikel verteld dit helaas niet.

Als ik in Hliversum kijk zijn er maar 2 zaken die vinyl verkopen, het Oortje en een DJ zaak er tegen over. Het aanbod van deze 2 zaken zit toch wel in de specialistische sfeer.

De rest van de winkels waar je main stream muziek kan kopen hebben alleen maar CDs.

LPs zijn weer aan een opmars bezig, maar zijn weer begonnen vanaf bijna "0". Dus stel er zijn 100 LPs verkocht dan is een stijging van 30% niet moeilijk.

Daarnaast de CD verliest terrein van on-line downloads, dus dat zal wel hard naar beneden gaan, Sony heeft al aangegeven dat CDs op niet al te lange tijd gaan verdwijnen.

Maar hoeveel muziek is er nu echt verkocht en op welke geluids medium. Ik ben bang dat er niet veel overblijft van de cijfers van LPs, ook al stijgen deze.

Maar ik moet wel zeggen, ik koop nog regelmatig LPs en singles, hetzij op rommelmarkten of via E-Bay. De nummers die ik zoek zijn wel verkrijgbaar op verzamel CDs of via iTunes, maar meestal in "verkeerde" uitvoeringen en op het vinyl uit die tijd niet.

En ik vind ook een label erg mooi, daar werd nog aandacht aan besteed

HMVEG962.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Record Industry in Haarlem produceert gemiddeld 30.000 zwarte schijven per dag.

http://hetvinyltijdschrift.nl/reportages/12-record-industry-haarlem

Leuk stuk, maar de cijfers zijn iets genuanceerder.

Er staat : In de hal staan 33 platenpersen te stampen, waarvan er 26 de 12/30 cm lp, 3 de 10/25 cm lp en 4 de 7 45-toeren single uitspuwen, gemiddeld goed voor rond de 30.000 schijven per dag.

En verder op staat : In 2008 persten we zo'n 4 miljoen platen, waarvan 3½ miljoen 12 en dat gaan we hoogstwaarschijnlijk ook dit jaar halen'

Ik vermoed dat 30.000 per dag de productie capaciteit is, maar de realiteit is 4.000.000 : 365 = 11.000 schijven per dag. Maar nog steeds veel.

Ik ben natuurlijk wel benieuwd hoeveel er hiervan in NL worden verkocht, want daar gaat het artikel in de Telegraaf namelijk over.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6401
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Peterbaars
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.