Geplaatst 20 januari 201312 jr. Ik ben nog een aantal dingen aan het scannen, maar deze vind ik zelf wel erg leuk. Juul
Geplaatst 20 januari 201312 jr. En zo ziet het er in het echt uit. Zou het nog bestaan? http://straatkaart.nl/1901PH-Oudeweg/media_fotos/snackbar-veronica-castricum-8hn/ Jan-Fré
Geplaatst 22 januari 201312 jr. Je zal het niet geloven, maar ik krijg er honger van. Bij de aanblik van zo'n ouwerwets zakje krijg ik ook meteen visioenen van houten tweetandige vorkjes, piccalily op de gehaktbal en een jukebox met 3 platen voor een kwartje waar de laatste Veronica hits inzaten.... En... wat Wikipedia en aanverwanten ook mogen beweren: bewijs dat de frika(n)del nog niet bestond. Die kwam naar mijn weten pas in 1966. @ Jan Fre: die foto ziet er trouwens een stuk recenter uit dan dat zakje...
Geplaatst 22 januari 201312 jr. Dus de nasiballen, loempia's en milkshakes debuteerden eerder dan de frikadel? Interessante zienswijze! Het zakje lijkt in ieder geval te dateren van voor de komst van de Norderney (1964), want het afgebeelde schip met haar vuurtoren lijkt meer op het voormalige lichtschip Borkum Riff. Martin
Geplaatst 23 januari 201312 jr. Nasiballen, loempia's en milkshakes waren in ons land al in de vroege jaren '50 verkrijgbaar. Dus nog vóór de frikadel die volgens een fabrikant in 1959 is uitgevonden.
Geplaatst 23 januari 201312 jr. De frikadel is echt een product uit de 'plof varken' tijd, veel slachtafval in een staafje :-) geen 'eerlijk' eten.... Groet Hans
Geplaatst 23 januari 201312 jr. De frikadel komt nog uit de tijd dat Nederland het voorvoegsel "plof" nog niet in combinatie met een dier gebruikte. Het is overigens ook een "broodje-aap verhaal" (om even in de dierenwereld te blijven) dat er allerlei raar slachtafval in de frikadel zou zitten. En over het tegenwoordig zo moderne "eerlijke voedsel": vlees wordt dan weer voedsel voor de rijken. Kijk maar eens bij de supermarkt. Al die politici met hun plof-lobby hebben makkelijk praten. Met hun salaris kunnen ze makkelijk een kippetje van viermaal zo duur eten. Of een balletje van biologisch, rechtsdraaiend vlees à de hoofdprijs per ons. We moeten er voor waken dat vlees niet net als vroeger een luxeproduct wordt. Dat Jan de arbeider het weer moet doen met gortepap, gierst en aardappelen.
Geplaatst 25 januari 201312 jr. Een eierbal is ook lekker. Maar die komt uit de 'Groninque Cuisine'. Nou, dat hebben ze gewoon gepikt van de Schotten. Die hebben al eeuwen "scotch eggs".
Gearchiveerd
Deze discussie is nu gearchiveerd. Reageren is niet meer mogelijk.