Jump to content

26-03-1989 - Radio 819 - Erik Beekman


Vincent

Recommended Posts

Radio 819, de vergeten en jawel, laatste Nederlandse zeezender die maar liefst 15 jaar na 31-8-74 nog in de lucht was. Das dus 15 jaar na de 14 Veronica zeezenderjaren. Om het maar eens van die kant te bekijken. Het zat ook niet mee, de Smoking- Texas verkoper had kort voor de mastbreuk in nov 87 de handel dus gekochtom vrijwel direct al door die maffe "Engelsen" een loer gedraaid te krijgen, bijna van de ene op de andere dag verdween zonder enige kennis vooraf Monique van de 963 om zonder enoge promotie terug te keren op 819. Weg luisteraars met uitzondering van de Anoraks maar die waren ook al gestopt met roken. Een paar weken later de mast overboord en alle hoop p een succesvol radiostation als medium voor de heftige reclame voor Texas en Smoking ging in rook op.

In februari was Caroline op 558 weer op circa 80% van het oude vermogen terug dmv de versa tower en de codliveroil mast. Voor de NLers werd de enesmoes na de andere uit de hoge hoed getoverd om ze aan het lijntje te houden, intussen bleven de grote tenders betaals door de NLers gewoon komen. Hoe is het mogelijk dat ze niet per direct de duimschroeven bij de "Engelsen " hebben aangedrraaid, NL uitzendingen per direct en Caroline per direct als nightime . Nee???...... Geen grote tenders ! Ze lieten zich tot juli 88 afschepen met de ene na de andere smoes. Uiteindelijk moesten de Engelsen toch de 558 overdag afstaan. Wie het boek van Steve Conway heeft gelezen weet met heeeeel veel gemor gepaard ging, er was dus geen realiteit bij de Engelsen mbt de prioriteiten. Was het niet december 88 dat uiteindelijk de 819 weer beschikbaar was voor Radio 819, ik geloof het wel. In maart 89 werden de NLers nog een keer getrakteerd op de hooghartigheid van de Engelsen, Mike Watts besloot op de Caroline verjaardag dat zowel 558 als 819 Caroline zou uitzenden, de woede is goed weer gegeven in het Walter Simons verhaal. Wie door de jaren heen vanaf 76 Caroline heeft beluisterd zal niet zijn ontgaan dat onze Britten op de Caroline zendschepen altijd moeite hebben gehad met de NLers aanboord. Waar ze volledig aan voorbij zijn gegaan dat met de gratie van de Vlaamse Franken en Nederlandse Guldens nog een Caroline was na april 1973, toen nl had men bewezen niet instaat te zijn zelf de broek omhoog te houden en Adriaan van L de basis legde voor een Radio Caroline tot augustus 1989. Die linksrijders toch van de overkant van het Kanaal, u weet wel dat eiland in de Noordzee.

Radio 819, de laatste ,de dapperste. Petje af.

Paul de Haan


mmmm, hier en daar wat typefouten zie ik.Nou ja.

Link to comment
Share on other sites

Het zat ook niet mee, de Smoking- Texas verkoper had kort voor de mastbreuk in nov 87 de handel dus gekochtom vrijwel direct al door die maffe "Engelsen" een loer gedraaid te krijgen, bijna van de ene op de andere dag verdween zonder enige kennis vooraf Monique van de 963 om zonder enoge promotie terug te keren op 819.

De promotie van 963 naar 819 had inderdaad veel beter gekund.

Maar men heeft enorm getreuzeld met die frequentiewijziging door te voeren, al maanden van tevoren was bekend dat die Finse zender op 963 met veel meer vermogen ging uitzenden.

Al vanaf September 1987, werd normaal luisteren tijdens de ochtend en avondspits, naar Radio Monique op 963, vrijwel onmogelijk gemaakt door die zender uit Finland.

Robin

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


 • Ondersteun Radiotrefpunt!

  Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

 • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

 • Member Statistics

  • Total Members
   5,228
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  willem_deld
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.