Jump to content

De Top 40 uitzending van 3 november 1989


Evert Stolman

Recommended Posts

Deze keer een oude Top 40 uit 1989, 3 november is de uitzenddatum. Met het Duitse duo Milli Vanilli op de eerste plaats, een lekker dansbaar nummer van Sidney Youngblood op 2 en het mooie Right Here Waiting van Richard Marx op 3.

Kiss AMC met een uitstekend gelukte U2 sample op 5, en een prachtig nummer van Carly Simon op de zesde plaats. Een sterke stijger van Double Trouble, Street Tuff denderde de top 10 binnen met een stijging van 16 naar 7.

De prachtige stem van Lou Rawls haalde de top 10 net niet, Dave Stewart en Candy Dulfer waren onderweg naar een latere nummer 1 positie. Toen op 15. Poco scoorde hun enige hit in de Top 40, Call It Love op 17. Luv’ beleefde een kortstondige come back, op 22. De hoogste nieuwe die week was voor Anny Schilder, You Are My Hero kwam binnen op 25.

Een schitterende binnenkomer op 27, When I Looked At Him van Expose is eéén van m’n all time favourites. Het Goede Doel op 28, na al die jaren vind ik ze eigenlijk toch wel beter dan hun toenmalige evenknie en concurrent Doe Maar…

De langst genoteerde die week was The Best van Tina Turner, met slechts 11 weken. Met Open Ogen van het Goede Doel bleek die week de enige Nederlandstalige opname in de lijst… Hield niet over toen!

De presentatie was van Erik de Zwart, voor zover ik kan nagaan gedigitaliseerd door Vincent. De cassette is destijds volgemaakt met Radio 10. De links naar deze Top 40:

1500-1630 http://www.mijnbestand.nl/Bestand-6VYWETOGXGAL.mp3

1630-1800 http://www.mijnbestand.nl/Bestand-RPHKDJY8J7WC.mp3

Veel plezier met deze opname en een prettige zondag!

Evert

 • Like 1
 • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

 • 7 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


 • Ondersteun Radiotrefpunt!

  Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

 • Recently Browsing

  • No registered users viewing this page.
 • Member Statistics

  • Total Members
   5,706
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  RetroGameCouch
  Joined
×
×
 • Create New...