Jump to content
Juul

Heeft onze Ruud dan toch een punt?

Recommended Posts

Politieke partij Noorwegen wil FM-frequenties weer in de lucht.

 

Please login or register to see this link.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, dat heeft 'ie zeker.

De ontvangst binnenshuis is en blijft op de meeste plaatsen een drama.

Om die reden staat mijn DAB radio al ruim een jaar ongebruikt in de kast...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb begrepen dat de FM netwerken in Noorwegen inmiddels gesloopt zijn, want dat is natuurlijk erg belangrijk. Net als die AM masten die hier snel omlaag moesten.

 

Uit meer geluiden proef ik dat DAB meer en meer twijfelachtig wordt. Een periode van 10 jaar vanaf nu is het minste voordat het serieus kan worden, afhankelijk van de markt.

 

Schandalig is dat de MG wel al is afgeschakeld, in de markt is de grootste vraag naar landelijke distributie, en dat kan op AM, maar dus niet met dit foute beleid. Dit zolang er schaarste is op FM.

 

Schandalig blijft ook dat alles en iedereen die een frequentie had en heeft, dus ook een lullige op AM, op DAB moest en verplicht geld moest verspillen. Gewoon a-sociaal, laat de grote partijen de kastanjes uit het vuur halen. On top of that moeten de zenders ook nog eens Toezichtkosten voor DAB betalen, de overheid heeft er dus zelf geen reet voor over maar wel zelf extra vangen....

 

Wil DAB een succes worden dan zal er veel moeten veranderen, niet alleen het technische verbeterplan  waar nu aan wordt gewerkt, maar ook de content, en daarmee de verdeling, die moet veel beter dan nu. Geen domme veiling, iedereen weet dat dat leidt tot meer van hetzelfde. Daarnaast de marketing, de spotjes die ik nu hoor/zie zijn gewoon zielig.

 

De bottom line is eigenlijk, en dat is preken voor eigen parochie, het nu eens hoog tijd wordt echte media deskundigen  bij het beleid in te schakelen in plaats van ze opzij te zetten. En natuurlijk veel beter luisteren naar de markt ipv deze juridisch te bestrijden.

Het beleid wordt nu gemaakt door juristen en techneuten, belachelijk. Media deskundigen zijn nog bij OC en W, nog bij EZ en K, ergens te bekennen.

Wat je nodig hebt zijn mensen met stevige omroepervaring, liefst bij PO en Comm, die ook een technische achtergrond hebben van distributie en enige kennis van (internationale) juridische zaken. En als je ooit heb doorgeleerd voor (massa) communicatie.....

Edited by ruudam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now • Doneer

  Support the Radiotrefpunt
  We appreciate all donations!

  Donate Sidebar by DevFuse
 • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

 • Member Statistics

  • Total Members
   4,605
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  bjd-pfq
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.