Jump to content

Recommended Posts

Op 4-4-2019 om 18:31 zei hans knot:

Leuk gevonden Hans.

Hartelijk dank

Dyo

Aussieland

Bassett Hand – In Detroit. Vanaf 1963 was er een Amerikaanse formatie Strangeloves, bestaande uit Bob Feldman, Jerry Goldstein en Richard Gotteher. Bob en Jerry hadden eerder onder andere namen al platen opgenomen. Strangeloves kregen een contract bij het FGGG label en op elke plaat stond een verwijzing: gearrangeerd en gedirigeerd door Bassett Hand. In werkelijkheid bestond ‘Bassett Hand’ niet maar was een soort van pseudoniem voor de eerder genoemde drie heren. Onder de naam Bassett Hand werden, voordat men onder de naam Strangeloves ging opnemen, twee instrumentale singles uitgebracht. Het nummer in Detroit werd op Radio Veronica ingezet voor de promotiespot ten bate van de Stichting Vrienden van Veronica. Je kon een luisterviskaart per briefkaart bestellen en een gulden bijplakken en van elke bestelling ging een gulden naar een goed doel, namelijk de misdeelden. Een idee ontstaan uit het brein van Cor Petrus, de voorzitter van de Stichting Vrienden van Veronica.

 

Please login or register to see this link.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nieuwe Schiedamse Courant 12 oktober 1962 dus drie maanden na de oprichting van de stichting. Toen waren er blijkbaar al 80.000 leden. Ik vraag me af hoeveel het er in 1964 waren. Weet iemand dat?

 

850123795_439c7368-49df-275e-7118-0ba5f0f014d8VriendenvanVeronica12oktober1962NieuweSchiedamscheCourant.thumb.jpg.708823843ea57ec253b566ac85af1be0.jpg

 

 

--

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now • Similar Content

  • By hans knot
   Curtis Mayfield – Junkie Chase. Deze titel staat al in de discografielijst en dus kan het volgende worden toegevoegd: Op 6 en 7 januari werden er in de Uithof in Den Haag voor de eerste keer door de Amerikaanse ISSL schaatswedstrijden voor profs georganiseerd als tegenhanger van de bekende wedstrijden van de ISU. Veel bekende rijders uit die tijd deden er aan mee, waaronder de Nederlanders Verheijen, Verkerk, Bols en Schenk. De laatste won en ging met 34.500 harde guldens naar huis. Er diende aan promotie te worden gedaan dat gebeurde via Radio Veronica waarbij Junkie Chase werd ingezet als muziek.
   Please login or register to see this link.
    
    
  • By pvanklei
   Heeft iemand een idee wie deze stem is?
    
   Please login or register to see this link.
    
   Grt,
    
   Peter
    
  • By hans knot
   Luther Randolph and Johnny Stiles – Cross Roads. Een heerlijk deuntje dat zo in de categorie Jimmy Mc Griff en Jimmy Smith past. Randolph op orgel en Stiles op basgitaar. Ze componeerden ‘Cross Roads’ samen met Norman Connors, die ook het drummen voor zijn rekening nam,  en de single werd in 1963 uitgebracht op het Cameo label, terwijl Artone het in Nederland op de markt bracht. Duidelijk is dat Jan van Veen op Radio Veronica in het programma ‘Alle remmen los’ het dus niet bij een tune hield want hij gebruikte dit nummer in augustus 1967 als herkenningsmelodie voor dit programma.
   Please login or register to see this link.
    
    
    
  • By martinja
   Van de Golden Radio NL server
    
   Helaas geen gegevens
    
   Jeroen Van Inkel in Curry en Van Inkel
   Please login or register to see this link.
    
   Jeroen Van Inkel in Curry en Van Inkel deel 2
   Please login or register to see this link.
    
  • By cdb
   Veronica Advertentie 1964-04-25 Niemeijers Adviescentrum voor de Pijprokers (NAP) nieuws op Radio Veronica

 • Doneer

  Support the Radiotrefpunt
  We appreciate all donations!

  Donate Sidebar by DevFuse
 • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

 • Member Statistics

  • Total Members
   3,816
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  Aard
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.