Jump to content

Rick van der Linden/Sealegs en het verhaal?


Recommended Posts

Sinds enige tijd heb ik via facebook contact met de weduwe van Rick van der Linden,Inez.  Nadat ze in 1980 met Rick trouwde heeft ze zijn zaken behartigd.

 . 

Ik stuurde Inez een link van Media Pages waarop de instrumentale backing van Sealegs staat. Ze kende het niet eens en vond het prachtig.

Inez vertelde dat Rick pas in 1980 in haar leven kwam en veel dingen van daar voor kent ze niet of nauwelijks.Ze heeft de zaken van Ekseption geregeld. 

 

Nu zou ik zo graag het complete verhaal over Sealegs willen weten, hoe het  tot stand kwam en wie er op mee doen. 

Dan kan ik haar dat sturen. Vindt ze vast leuk.

 

Wie kent het verhaal er achter ?

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
 • 4 weeks later...

Hier het verhaal zoals dat al 10 jaar op Mediapages.nl staat±

 

Velen vragen zich nog steeds af wat het verhaal is achter "Music Lovin Girl" (When I hear your voice Veronica). Het nummer komt in ieder geval voor op de inmiddels historische LP's "Sorry Veronica" en "Veronica moet aan land". Niels Zack dook in zijn archief en in de geschiedenis en zet alle beschikbare feiten over dit nummer op een rij. En dankzij Douwe Dijkstra en Ben Meijering inclusief de vocale en instrumentale versie van het nummer als MP3.


MUSIC LOVIN GIRL
Tekst: Niels Zack

"Music lovin girl" is tijdens de grote jingle sessie van 1971 opgenomen in de Soundpush studio te Blaricum op een Telefunken T9 multtrack machine en afgemixed op een Sony mengtafel (de 1ste  in Nederland) en dito 2 sporen recorder. De Sony mengtafel en de 2 sporen recorder uit de Soundpush studio staan nu in Museum RockArt in Hoek van Holland.

Ad Bouman was zowel producer als technicus bij deze sessie. Van dit lied, en de meeste jingles, bestaan stereo en mono versies van zowel de orkestband als de vocale mix.

Rick van der Linden speelt op dit nummer Hammondorgel en piano. De begeleiding is, als ik mij niet vergis, van Unit Gloria. De zanger was Okkie Huysdens.

De langste uitvoering is inclusief wat gerommel vooraf en zonder fade-out aan het einde, ze stoppen gewoon met spelen.

Op de documentaire LP "Veronica moet aan land" komen beide mono versies voor. De LP "Sorry Veronica" bevat de alleen vocale versie. Verder ligt dit nummer al 34 jaar in de kast. Alle multitrack banden zijn destijds weggegooid. Wat rest zijn opnamen die kwalitatief net zo goed zijn als de masters van bijvoorbeeld de Dizzy mans band en alle andere hits die toen bij Soundpush studio werden opgenomen en inmiddels op cd zijn verschenen. 

De stereo versie is destijds door Ad als volgt gemixed:
kanaal 1: hammond 1, piano 
kanaal 2: hammond 2, vertraagde galm van kanaal 1 

De bas, gitaar, galm en drums zijn "in het midden gezet". Verder klinkt de opname vrij vlak. De mono banden waren met veel compressie afgemixed. Tel daarbij op dat elke kopie in Lapershoek gemaakt ook nog de limiter in de studio tafel passeerde. 

Ad bewaarde in het algemeen graag meeloopbanden van de sessies, en ook banden die gebruikt werden voor galm vertraging. Die kwamen vervolgens in Ad zijn kast terecht (foto links), een enorme kolerezooi waar niemand iets in terug kon vinden. Stereo versies waren altijd leuk voor later en thuisgebruik. Op de Philips LP met Zeezenderhits (o.a. Michael Robinson) staan een aantal van die stereo jingles.

Het was de bedoeling dat de vocale versie op single zou worden uitgebracht. Want zoals Ad zei, RNI had een soort herkenning tune (Man of action van Les Reed) dus bedachten Ad Bouman en Will Luikinga ook zo iets. Will schreef de tekst en ze noemden "de band" (Okkie Huysdens, Patricia Paay, Yvonne Paay en Rick van der Linden) The Sealegs.

Ad en Will bedachten om de jingle ieder uur te draaien. Maar het gebeurde niet en Rob Out vond het ook niet zo geweldig, dus het ging uit als een nachtkaars. Geen veel gebruikte jingle en geen single.

Henk "Okkie" Huysdens en Patricia Paay speelden in die tijd samen in Himalaya, hit: Put your hand in the hand.

 • Like 1
 • Thanks 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


 • Doneer aan Radiotrefpunt!

  Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

 • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

 • Member Statistics

  • Total Members
   4,794
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  Maribomba
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.