Jump to content

Recommended Posts

Frank Chacksfield and his Orchestra – Trains and boats and planes. Dit nummer is een prachtige compositie van Burt Bacharach en tekstschrijver Hal David uit 1965. Door tal van artiesten is het nummer opgenomen, waaronder Billy J. Kramer, Dionne Warwick en The Everly Brothers. De instrumentale versie van Frank Chacksfield and his Orchestra werd op Radio Noordzee in 1972 gebruikt voor de productie van een in huis reclame voor het blad reizen. Leo van der Goot sprak het in en er werd volop gebruik gemaakt van geluidseffecten van trein en vliegtuig. Immers diende je voor je op vakantie ging ‘Reizen’ te lezen om erachter te komen waar je met jouw beurs het beste de vakantie kon worden doorgebracht.

Please login or register to see this link.

 

 

 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now • Similar Content

  • By hans knot
   Helmut Zacharias met seinem Orchester und Chor – Cherry Pink and Apple Blossom White. Er zijn van die commercials die je slechts op één enkele zeezender hoorde en die van Horna Heiloo vielen binnen die categorie. Het bedrijf maakte ook niet gebruik van een gezongen commercial maar liet een van de programmamakers van Radio Noordzee, in dit geval Ferry Maat, de spots inspreken. Voor een speciale Paasaanbieding werd door hem deze muziek van  Helmut Zacharias ingezet.
   Please login or register to see this link.
    
    
    
  • By hans knot
   Colin Blunstone – Her Song. Soms komt er een jingle voorbij waarvan je jezelf kunt afvragen of die ooit op de radio is gehoord. Zo ook met een vreemd ingesproken spot op de Nederlandse service van RNI waarin onder meer werd gezegd:  “Ik vind het bepaald niet een programma dat wij binnen onze mogelijkheden zouden willen uitzenden……’. Er is wel mooie muziek voor gebruikt en wel de intro van het nummer ‘Her Song’ dat afkomstig is van de lp ‘One Year’ van Colin Blunstone, die in 1971 uitkwam.
    
   Please login or register to see this link.
    
  • By hans knot
   Helmut Zacharias Orchestre – Das ist die Liebe im vorübergeh’n. Kenners horen direct dat het gaat om het nummer ‘Cherry Pink and apple blossom white’ de hit van Mambo Koning Perez Prado. Een ander voorbeeld van gebruik bij reclame voor Horna Heiloo, dat intens werd geplugged op Radio Noordzee. Een zuivelfabriek die later van naam veranderde in achtereenvolgens Melkunie en daarna Campina. Deze laatste onderneming besloot de fabriek in 2008 te sluiten. De reclamespot met gebruik van deze uitvoering van Helmut Zacharias was vooral om met Pasen de slagroom van het bedrijf te promoten. 
    
    
   Please login or register to see this link.
    
  • By hans knot
   Herbie Mann – Sultry Serenada. Deze prachtige opname stamt uit de tweede helft van de jaren vijftig van de vorige eeuw. Af en toe laten we een reclame toe om behandeld te worden, maar dat dient dan wel specifiek een commercial te zijn die op een bepaalde zeezender is gebruikt en niet op een andere. Ferry Maat was het die de commercials insprak voor Horna Heiloo, een bedrijf dat haar zuivelproducten aan de vrouw probeerde te slijten via Radio Noordzee. Hij maakte er twee verschillende en voor deze gebruikte hij het nummer Sultry Serenade.
    
   Please login or register to see this link.
    
    
  • Guest
   By Guest
   Hoi, 
    
   Een bijdrage komende uit mijn archief. 
   "don't shoot the messenger"  
   De audiokwaliteit van decennia geleden kan je nu beluisteren in een digitale kwaliteit. 
   Alle files zijn 320 kbps stereo. 
    
   Deze bijdrage omvat : 
   Radio Noordzee - Jinglemontage 1974
   Please login or register to see this link.

   Uw reactie in woord en beeld zijn steeds welkom. 
   Heeft u aanvullingen, feel free om deze te posten. 
 • Doneer

  Support the Radiotrefpunt
  We appreciate all donations!

  Donate Sidebar by DevFuse
 • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

 • Member Statistics

  • Total Members
   3,857
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  Barend
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.