Spring naar bijdragen

Open 035: Live Retro Radio


Mediapages

Aanbevolen berichten

Please login or register to see this link. Beeld & Geluid exposeert een van zijn topstukken uit de mediacollectie: de originele radiostudio waar van 1975 tot 1987 alle Hilversum 3-radioprogramma’s van de Nederlandse Publieke Omroep op zijn gemaakt. Het is de eerste stereo radiostudio en stond op het Media Park in het Muziekpaviljoen, naast het huidige Beeld & Geluid. De complete en nog steeds werkende radiostudio wordt tijdelijk in gebruik genomen voor live-uitzendingen met bekende dj’s tijdens OPEN035 en Dutch Media Week. De live-uitzendingen zijn omgedoopt tot Retro Radio.

Please login or register to see this link.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Artikel in "de Gooi" zoals wij Hilversummers de krant noemen.

 

 

Retro Radio: live uitzendingen en rollerdisco. Originele radiostudio van Hilversum 3 opgebouwd in winkelcentrum Gooische Brink

De originele radiostudio is opgebouwd in de Gooische Brink.© foto OPEN035

Eddie de Paepe

 

HILVERSUM

De originele radiostudio waarin van 1975 tot 1987 alle ’Hilversum 3’-programma’s zijn gemaakt - een topstuk uit de mediacollectie van Beeld & Geluid - is in de afgelopen dagen opgebouwd in winkelcentrum de Gooische Brink. De studio is de komende maanden te zien en te beluisteren.

Deze eerste stereo-radiostudio stond op het Mediapark in het Muziekpaviljoen, naast Beeld & Geluid. De complete en nog steeds werkende studio wordt tijdelijk in gebruik genomen voor live-uitzendingen met bekende dj’s tijdens OPEN035 en Dutch Media Week. De live-uitzendingen zijn omgedoopt tot Retro Radio.

 

OPEN035 staat op zaterdag 27 augustus in het teken van hernieuwde kennismaking tussen Hilversummers en culturele instellingen. Het is een ééndaags festival waar bezoekers nieuwe ervaringen en belevenissen opdoen binnen Hilversum. Beeld & Geluid draagt bij met de radiostudio. Retro Radio wordt gepresenteerd door radiomaker Ad Bouman, bekend van de ‘Adje Bouman Top Tien’ en uitgezonden op 192Radio. Bouman ontvangt verschillende dj’s uit die tijd, zoals Jan van Veen, Gerard Ekdom, Leo van der Goot, Jeroen van Inkel, Tineke de Nooij, Rob Stenders en Erik de Zwart.

 

In de periode dat de Hilversum 3-radiostudio zijn hoogtijdagen vierde, was het de disco die de dansvloeren veroverde. Een fenomeen uit die jaren 70 en 80 was de rollerdisco: een disco waar alle bezoekers rolschaatsen dragen en dansen op de muziek. Zaterdag 27 augustus staat er dan ook een rollerdisco op het programma, van 12.00 tot 20.00 uur.

Retro Radio uitzendingen

Bezoekers kunnen Retro Radio live en gratis bijwonen. De uitzendingen komen vanuit winkelcentrum de Gooische Brink. Na OPEN035 (27 augustus, van 12.00 tot 20.00 uur) wordt de studio gebruikt om vervolgens alle vrijdagen van september (van 16.00 tot 18.00 uur) en tijdens de Dutch Media Week (3 tot en met 9 oktober, dagelijks van 16.00 tot 18.00 uur) live radio te maken.

 

 

bewerkt door Juul
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6406
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Jozef
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.