Spring naar bijdragen

Level 42 & Machiavel maken affiche Nostalgie Beach Festival compleet


de redactie

335 weergaven

Op 13 augustus vindt de derde editie van het Nostalgie Beach Festival voor het eerst plaats in het festivalpark De Krokodiel in Middelkerke.

 

De laatste naam die wordt toegevoegd aan de affiche, is de Britse band Level 42. Zij kenden de voorbije 30 jaar wereldwijd succes met hun zeer herkenbare sound. In de jaren ’80 waren ze zonder twijfel één van de grootste Britse bands, met als grootste classics o.m. ‘Lessons in Love’ en ‘Running in the Family’. Sinds 2001 tourt Level 42 met bassvirtuoos Mark King opnieuw en ze klinken nog exact hetzelfde als toen. In 2014 zorgden ze al voor een stomend optreden op het Nostalgie Beach Festival en dat zullen ze dit jaar ongetwijfeld nog eens overdoen.

 

Op het hoofdpodium zal de Waalse rockformatie Machiavel ook voor het nodige gitaarwerk zorgen. De band tourt opnieuw naar aanleiding van hun 40ste verjaardag en laat o.a. hun classic ‘Fly’ los op het festivalpubliek. Eerder onthulde ambassadeur Walter Grootaers al de komst van Engelse synhtpop-duo Orchestral Manoeuvres in the Dark (O.M.D.), de soulvolle ladies van The Pointer Sisters en de Britse powervoice Bonnie Tyler. De Belgische band Schmutz, bekend van ‘Love Games’ geeft de aftrap op dat podium.

 

De line-up van het marquee podium van medepresentator Coco Jr. was al helemaal bekend: Sydney Youngblood bijt de spits af, waarna Jenny Berggren de resem classics van Ace of Base op het festivalpubliek loslaat. Roland Gift van The Fine Young Cannibals geeft op zijn beurt het beste van zichzelf. Leee John zal iedereen laten meedansen op de grootste classics van Imagination. Absoluut hoogtepunt is het eenmalige reünieconcert van The Dinky Toys. Het Nostalgie Beach Festival is een initiatief van radiozender Nostalgie, met de steun van de gemeente Middelkerke. Tickets in voorverkoop kosten € 49,80 en zijn online verkrijgbaar via nostalgiebeachfestival.be.

 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.