Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4912
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    619028

Auteurs van dit blog

Sandyland derde Utrechtse winnaar Radio Veronica’s Breakthru


de redactie

332 weergaven

De Utrechtse band Sandyland is de winnaar van de vijfde editie van Radio Veronica’s Breakthru. De vijfkoppige groep is de derde Utrechtse band op rij die de talentenjacht wint. Sandyland, die door de vakjury onder meer wordt geprezen om hun bijzondere muziekmix en eigen sound, werd gisteren verrast tijdens de uitzending van dj Michael Blijleven. Op vrijdag 7 oktober treedt de band live op voor publiek in de Vorstin in Hilversum tijdens Radio Veronica’s Countdown Café. Daarnaast maakt de band kans op het opnemen van een eigen single in een professionele geluidsstudio van platenmaatschappij The Producers House.

 

Uit alle inzendingen is Sandyland als vijfde winnaar gekozen door de luisteraars en een vakjury, bestaande uit een vocal coach, muziekproducenten en dj’s Kees Baars en Dennis Hoebee.

 

Colin, bandlid Sandyland: “Dit hadden we echt niet verwacht, super dat we hebben gewonnen! Nu gaan we natuurlijk voor een Grammy.”

 

Michael Blijleven, dj Radio Veronica: “Met Breakthru bieden we speciaal een podium voor opkomend talent dat de potentie heeft om door te breken. Blijkbaar is er enorm veel muzikaal talent in Utrecht, aangezien de afgelopen drie winnaars uit de Domstad afkomstig zijn. Sandyland weet de sound uit de 70’s een twist te geven waardoor die sound weer helemaal als nu klinkt.”

 

The Producers House: “Sandyland heeft al echt een eigen sound en vibe ontwikkeld. Ze maken een bijzondere mix tussen disco/funk-muziek uit de 70’s en popmuziek anno 2016.”

 

Fran Kaart, vocal coach: “Sandyland is een energieke band met een lekkere vibe die het juiste gevoel weet over te brengen. Het nummer In Waves, dat ze eerder speelden in de uitzending, doet mij denken aan een combinatie van Beautiful Stranger van Madonna en de Beach Boys. Ik krijg meteen zin in het strand.”

 

Breakthru
Iedere dinsdag kreeg één band bij Michael Blijleven de kans om in 20 minuten te laten horen wat zij in huis hebben. Uit alle winnaars wordt uiteindelijk de band gekozen die de absolute hoofdprijs wint en een single mag opnemen in de professionele geluidsstudio van The Producers House.

 

Website: radioveronica.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.