Spring naar bijdragen

Pointer Sisters nieuwste naam op Nostalgie Beach Festival


de redactie

567 weergaven

De soulvolle R&B van de Pointer Sisters zal op 13 augustus het festivalpark van het Nostalgie Beach Festival in Middelkerke verwarmen!

 

In 1978 is het voor de eerste keer raak voor de 3 domineedochters, dankzij een cover van Bruce Springsteen: ‘Fire’ schopt het tot op de tweede plaats in de Amerikaanse charts. Enkele jaren later doen ze dat succes nog eens over dankzij het soulvolle ‘He’s So Shy’. Het grootste succes komt er echter in 1983; met het album ‘Break Out’. Dankzij MTV bereikt de groep een veel groter publiek en ze rijgen de classics aan elkaar: ‘Automatic, ‘I’m So Excited’ en ‘Neutron Dance’ doen het overal in de wereld zeer goed. Doorheen de jaren zijn ze steeds blijven optreden. Sinds het overlijden van oprichtster June Pointer in 2006, zorgen haar zussen en nicht ervoor het magische Pointer Sisters-gevoel vandaag nog steeds blijft verderleven, ook op 13 augustus in Middelkerke.

 

Eerder onthulde ambassadeur Walter Grootaers al de komst van Engelse synhtpop-duo Orchestral Manoeuvres in the Dark (O.M.D.) en de Britse powervoice Bonnie Tyler. Zij staan net als The Pointer Sisters op de main stage. De Belgische band Schmutz, bekend van ‘Love Games’ geeft de aftrap op dat podium.

 

De line-up van het marquee podium van medepresentator Coco Jr. is al helemaal bekend: Sydney Youngblood bijt de spits af, waarna Jenny Berggren de resem classics van Ace of Base op het festivalpubliek loslaat. Roland Gift van The Fine Young Cannibals geeft op zijn beurt het beste van zichzelf. Leee John zal iedereen laten meedansen op de grootste classics van Imagination. Absoluut hoogtepunt op het Marquee podium is het eenmalige reünieconcert van The Dinky Toys, die exact 25 jaar na de release van ‘My Day Will Come’ de temperatuur in Middelkerke enkele graden zullen doen stijgen.

 

Het Nostalgie Beach Festival is een initiatief van radiozender Nostalgie, met de steun van de gemeente Middelkerke. Tickets in voorverkoop kosten 49,80 euro en zijn online verkrijgbaar via nostalgiebeachfestival.be.

 

 

 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.