Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4919
  • opmerkingen
    1027
  • weergaven
    620467

Auteurs van dit blog

NPO Radio 1 Sportzomer gaat 10 juni van start


de redactie

383 weergaven

Van vrijdag 10 juni tot en met 21 augustus staat NPO Radio 1 tien weken lang in het teken van de grote sportevenementen. Tijdens de NPO Radio 1 Sportzomer kunnen luisteraars alles volgen rondom het EK Voetbal, Wimbledon, de Tour de France, het EK Atletiek en de Olympische Spelen. Uiteraard is er ook veel aandacht voor nieuws en achtergronden in de zomermaanden.

 

De NPO Radio 1 Sportzomer is een gezamenlijk programma van alle omroepen op NPO Radio 1. “Vaste programmatitels vervallen. Alle redacties slaan de handen ineen om er een prettige zomerse radiozender van te maken, waarbij we natuurlijk bovenop het nieuws blijven”, vertelt zendermanager Laurens Borst.

 

De herkenbare presentatoren die overdag te horen zijn, geven de NPO Radio 1 Sportzomer een vertrouwde klank. Tegelijk zijn er speciale rubrieken die aansluiten op de sportieve evenementen, zoals Frits Spits met een dagelijkse column over taal en sport. En elke dag is er een radiodocumentaire met een sportieve invalshoek.

 

EK Voetbal en Wimbledon
Van 10 juni tot en met 10 juli staat de NPO Radio 1 Sportzomer in het teken van het EK Voetbal in Frankrijk. De sportzender doet verslag van de wedstrijden. NPO Radio 1 reist met een speciale Oranje-camper in het kielzog van het Belgische team tijdens het toernooi. Marcella Mesker neemt de luisteraar tussen 27 juni en 10 juli dagelijks mee achter de schermen van Wimbledon.

 

Tour de France
De heerlijke zomerse klanken van Radio Tour de France zijn er uiteraard ook weer van 2 tot en met 24 juli. Robbert Meeder is presentator. Wielerfanaat Filemon Wesseling doet speciaal voor NPO Radio 1 verschillende keren per dag verslag vanuit de tourkaravaan.

 

Olympische Spelen
Vanuit Rio doet NPO Radio 1 vanaf 6 augustus uitgebreid verslag van de Olympische Spelen. De NPO Radio 1-verslaggevers zijn bij de wedstrijden aanwezig. Erben Wennemars is ter plaatse voor speciaal commentaar en Wilfried de Jong ontvangt elke dag tussen 13:00 en 14:00 uur een sportieve gast in het Olympisch uur.

 

Op nporadio1.nl zijn de hele zomer reportages en actuele programmaoverzichten te vinden.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.