Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617456

Auteurs van dit blog

NPO Radio 4 Prijs voor Jeroen van Veen


de redactie

301 weergaven

NPO Radio 4 presentator Ab Nieuwdorp verraste musicus Jeroen van Veen zojuist met de NPO Radio 4 Prijs. In een speciale live-uitzending van het programma De Klassieken (AVROTROS) in Den Haag kreeg de componist en pianist de prijs voor zijn inzet om klassieke muziek toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Van Veen kreeg de prijs uit handen van componist Jacob ter Veldhuis.

 

De NPO Radio 4-jury heeft bijzondere waardering voor het werk van Jeroen van Veen: “Met zijn muziek en opvallende ligconcerten bereikt en boeit hij keer op keer een uitzonderlijk breed publiek. Met zijn unieke repertoirekeuze, concerten op bijzondere locaties en zijn herkenbare invloeden van jazz, blues, techno en trance in zijn muziek weet hij ook veel jongeren te bereiken. Daarnaast is Jeroen van Veen een begenadigd verteller. Als geen ander weet hij onder woorden te brengen wat muziek bij mensen teweegbrengt.”

 

Klassieke muziekliefhebbers en luisteraars genoten van een feestelijke uitzending van De Klassieken, met gasten als Jacob ter Veldhuis en diverse optredens van Jeroen en Sandra van Veen, Fred Oldenburg, Mike del Ferro, Douw Fonda en accordeon duo Toeac. De optredens en de uitreiking waren live te volgen op NPO Radio 4. Ab Nieuwdorp presenteerde de uitzending.

 

NPO Radio 4 Prijs
De klassieke zender reikt de NPO Radio 4 Prijs jaarlijks uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breder publiek. Aan de prijs is een sculptuur verbonden en een geldbedrag van 5000 euro, te besteden aan een zelf te kiezen goed doel. Violist Theo Olof, dirigent Jaap van Zweden, het Nederlands Blazers Ensemble, dirigent Jan Willem de Vriend, zangeres Tania Kross en het Prinses Christina Concours ontvingen eerder de NPO Radio 4 Prijs.

 

Jeroen van Veen
Jeroen van Veen (46) studeerde piano aan het Utrechts Conservatorium bij Alwin Bär en Håkon Austbö. Hij specialiseerde zich als pianist en componist in minimal music.

 

Jeroen van Veen speelt naar eigen zeggen in op de behoefte aan beleving, voor jong en oud. Zo organiseert hij lig- en Twitter-concerten, en maakt hij muziek op een piano gemaakt van Lego-blokjes. Een uitzonderlijke band heeft Jeroen van Veen met Canto Ostinato, de beroemde compositie van Simeon ten Holt, die vooral in Nederland ongekende populariteit geniet. Als ambassadeur van dit muziekstuk treedt hij al jaren op in binnen- en buitenland, samen met zijn vrouw Sandra, maar ook in grotere bezettingen.

 

Website: nporadio4.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.