Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4912
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    619018

Auteurs van dit blog

Classic FM biedt muzikale kinderen een podium


de redactie

293 weergaven

Classic FM zoekt, in samenwerking met Stichting Papageno, jonge muzikanten van 5 tot en met 15 jaar voor het unieke Classic FM Koningsorkest 2016. Muzikale kinderen worden opgeroepen om hun talent te delen met een video via de Koningsorkest Facebook-pagina. Kinderen op elk niveau en met ieder instrument kunnen zich opgeven. Op Koningsdag, woensdag 27 april, komt een scout-team van het non-stop muziekstation in actie en biedt jonge musici letterlijk een podium om hun muziekkunsten te tonen. Met dit initiatief worden kinderen gestimuleerd om het plezier in het maken van muziek te delen.

 

De zoektocht werd gisteravond bekend gemaakt tijdens een benefietavond van Stichting Papageno. De stichting is speciaal opgericht voor kinderen met autisme en helpt hen met muziektherapie uit hun isolement.

 

Jaap van Zweden, dirigent en oprichter Stichting Papageno: “Muziek speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen en het is van belang dat zij worden gestimuleerd in deze ontwikkeling. Het is geweldig dat Classic FM dit aanmoedigt en jong talent een kans geeft.”

 

Kiki Klijn van Leeuwen Boomkamp, Station Manager Classic FM: “Geïnspireerd door de vrolijk musicerende kinderen in het Vondelpark op Koningsdag ontstond het idee voor het Classic FM Koningsorkest. Het draait wat ons betreft om het grote plezier dat kinderen beleven aan het samen maken van muziek. Dat zien we ook terug bij Stichting Papageno. Zij laten telkens weer zien welk positief effect muziek heeft op, in het geval van de stichting, autistische kinderen.”

 

Koningsorkest
De uiteindelijk winnaars worden uitgekozen door een vakjury. Zij worden gecoacht door bekende musici en geven uiteindelijk als het Classic FM Koningsorkest een concert in de zomer op een mooie plek in Nederland.

 

Kijk voor meer informatie over het Koningsorkest op koningsorkest.nl.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.