Spring naar bijdragen

The dock of the bay nummer 1 in De Zwarte Lijst op NPO Radio 2


de redactie

374 weergaven

(Sittin’on) The dock of the bay van Otis Redding is het favoriete soul & jazznummer van de NPO Radio 2 luisteraars. Dat maakte NPO Radio 2 dj Gerard Ekdom zojuist bekend in Ekdom in de Ochtend (BNN-VARA). De Amerikaanse soulzanger stond vorig jaar ook op nummer 1 met zijn hit. Vanaf zaterdag 2 april 06:00 uur tot en met zondag 3 april 24:00 uur klinken de 526 lekkerste soul- & jazzplaten op NPO Radio 2 en NPO Soul & Jazz.

 

Soul- & jazzsterren
Stevie Wonder is met 14 noteringen hofleverancier van de lijst. Ook Michael Jackson is populair onder de luisteraars met 13 soloplaten. 18 nummers zijn van Nederlandse bodem. Zo zijn onder andere Caro Emerald, Typhoon en Bo Saris te vinden in De Zwarte Lijst. De hoogst genoteerde Nederlander is Kyteman met Sorry op nummer 18.

 

Top 10
De lijst met de mooiste en beste soul & jazznummers ooit gemaakt is samengesteld door de luisteraars. Van soul, jazz, disco, latin tot funk: luisteraars hebben hebben zowel op klassiekers als op recente hits gestemd. NPO Radio 2 dj Jasper de Vries start zaterdag 2 april om 6.00 uur met nummer 526 Crazy van Gnarls Barkley. Op zondag 3 april om iets voor 0.00 uur is de nummer 1 te horen bij Leo Blokhuis. De top 10 van de lijst ziet er als volgt uit:

  1. Otis Redding – (Sittin’ on) The dock of the bay
  2. Temptations – Papa was a rollin’ stone
  3. Marvin Gaye – What’s going on
  4. Amy Winehouse – Back to black
  5. Bill Withers – Ain’t no sunshine
  6. Sam Cooke – A change is gonna come
  7. Earth Wind & Fire – September
  8. Earth Wind & Fire – Fantasy
  9. Marvin Gaye – I heard it through the grapevine
  10. B.B. King -The thrill is gone

 

Luisteren
De Zwarte Lijst is voor de achtste keer te horen bij de NPO. De eerste zeven edities werden op NPO Radio 6 uitgezonden. Dit jaar is de lijst voor het eerst op NPO Radio 2 en het digitale themakanaal NPO Soul & Jazz, de opvolger van NPO Radio 6, te horen. NPO Radio 2 dj’s Gerard Ekdom, Dolf Jansen, Hans Schiffers, Corné Klijn, Yora Rienstra, Sander de Heer, Wouter van der Goes, Jasper de Vries, Bert Kranenbarg, Daniël Dekker, Jeroen Kijk in de Vegte, Paul Rabbering, Henk van Steeg en Leo Blokhuis presenteren de lijst.

 

Na 3 april gaat de lijst door op themakanaal NPO Soul & Jazz. Tussen maandagnacht 4 april 24:00 uur en vrijdagavond 8 april zendt NPO Soul & Jazz een extra uitgebreide Zwarte Lijst uit op NPO Soul & Jazz.

 

Meekijken
De Zwarte Lijst is ook te zien bij de NPO. Via de livestream van NPO Radio 2 op www.nporadio2.nl en NPO Cultura zijn de NPO Radio 2 dj’s te volgen. In de nacht van zaterdag op zondag is de registratie ook op NPO 3 te zien. Op zaterdag 2 april om 22.10 uur zendt de NTR een special uit over De Zwarte Lijst op NPO 3 met bekende muziekkenners, videoclips en uniek archiefmateriaal.

 

Website: www.nporadio2.nl

 

 

 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.