Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617863

Auteurs van dit blog

3FM Schaal van Rigter voor Douwe Bob


de redactie

331 weergaven

NPO 3FM dj Giel Beelen verraste Douwe Bob vanochtend met de Schaal van Rigter. In de ochtendshow Giel! (VARA) kreeg de zanger de 3FM Award voor de meest gedraaide Nederlandse single op NPO 3FM. De singer-songwriter pakt deze prijs voor zijn zomerse hit ‘Sweet Sunshine’.

 

De Schaal van Rigter is onderdeel van de 3FM Awards. Douwe Bob maakt kans op nog drie 3FM Awards, in de categorie Beste zanger, Beste artiest pop en Beste single, eveneens voor de track ‘Sweet Sunshine’. De publieke radiozender maakt maandag 28 maart, op Tweede Paasdag, bekend wie de winnaars zijn van de 3FM Awards 2016.

 

De Schaal van Rigter is vernoemd naar voormalig 3FM dj Wim Rigter die twaalf jaar geleden overleed. Eerdere winnaars van de Schaal van Rigter zijn Dotan (2015), Mr. Probz (2014), Miss Montreal (2012), Caro Emerald (2010), Ilse DeLange (2009), Racoon (2006) en Anouk (2005).

 

Douwe Bob en Sweet Sunshine
De track ‘Sweet Sunshine’ is afkomstig van Pass It On, het tweede studioalbum van Douwe Bob. Een dag na de albumrelease verkozen de 3FM dj’s de single meteen tot 3FM Megahit. Douwe Bob werd in 2012 door 3FM dj Giel Beelen en zijn muzikale vrienden ontdekt in het televisieprogramma De Beste Singer-Songwriter van Nederland (VARA). Douwe Bob is de winnaar van het eerste seizoen en werd door 3FM uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

 

3FM Awards 2016
De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. Maandag 28 maart vanaf 15:30 uur treden in totaal 21 acts ruim een half uur op, verspreid over vier verschillende zalen van TivoliVredenburg. Optredens zijn er onder meer van Chef’Special, De Staat, Ronnie Flex en Lil’ Kleine, Douwe Bob, Dazzled Sticks en Lucas Hamming. Vanaf 20:30 uur staat de Ronda-zaal in het teken van de uitreiking van de 3FM Awards, gepresenteerd door 3FM dj’s Giel Beelen, Annemieke Schollaardt en Frank van der Lende.

 

Vanaf 14:00 uur nemen de jocks live vanuit TivoliVredenburg luisteraars op NPO 3FM mee in de uitgebreide pre- en afterparty, alle optredens en de uitreiking van de 3FM Awards. De 3FM Awards volg je ook via 3fm.nl, alle social kanalen en NPO 101. De VARA zendt de 3FM Awards uit vanaf 20:30 uur live op NPO 3. Om 23:45 uur genieten muziekliefhebbers op NPO 3 met het programma ‘3FM Awards: de Afterparty’ (BNN) opnieuw van de muzikale highlights van de 3FM Awards 2016.

 

Van 21 tot en met 28 maart staat NPO 3FM in het teken van de 3FM Awards, met de laatste kaarten, veel aandacht voor muziek, de winnaars van afgelopen edities en de genomineerden van 2016. Stemmen kan tot en met maandag 28 maart 10:00 uur op 3fm.nl/awards.

 

Voor kaarten en meer informatie: 3fm.nl/awards.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.