Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617840

Auteurs van dit blog

KRO-NCRV start met Radioschool


de redactie

394 weergaven

De KRO-NCRV start volgende maand met een eigen Radioschool. Jongeren krijgen hier de kans om door middel van workshops en coaching alles te leren wat je als eigentijdse radiomaker hoort te weten om het vak onder de knie te krijgen. Alle aspecten van radiomaken komen aan bod; van dj en presentator tot producer en nieuwslezer.

 

Naast workshops van professionals en het maken van eigen programma’s, zullen de jongeren ook ervaring opdoen bij bestaande KRO-NCRV-redacties. Zo krijgen de jonge talenten een kijkje in de keuken van de verschillende radioprogramma’s.

 

Mediadirecteur Taco Rijssemus: ”We vinden het bij KRO-NCRV erg belangrijk om jong talent een podium te bieden. Deze jongeren geven een frisse blik op het vak en dat scherpt ons ook weer. Op deze manier kweken we ons eigen talent én zorgen we voor nieuwe inspiratie en energie in onze organisatie”.

 

Schoolhoofd Rudy Mackay: “Met de KRO-NCRV Radioschool gaan we jong talent alle facetten van het radiovak leren. De talenten krijgen een kans om binnen de omroep alles over radiomaken te leren, lekker wat vlieguren te maken. We leiden ze op tot radiomakers in alle vormen en maten. Uiteraard met behulp van alle kennis en kunde die we in eigen huis hebben”.

 

De KRO-NCRV Radioschool is bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar en kan prima gecombineerd worden met een studie of baan. Het gaat om ongeveer 10 jongeren per jaar die kunnen deelnemen.

 

Rudy Mackay heeft programma’s gemaakt op NPO Radio 1, 2, 3FM, 5 en 6 en geeft les aan de School voor de  Journalistiek in Utrecht waar hij ook zelf heeft gestudeerd.

 

Voor meer informatie over de Radioschool en aanmelden: kro-ncrv.nl/radioschool


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.