Spring naar bijdragen

België

  • artikelen
    1124
  • opmerkingen
    41
  • weergaven
    190663

Auteurs van dit blog

Nicole & Hugo, Zjef Vanuytsel en Sylvain Vanholme opgenomen in De Eregalerij


de redactie

320 weergaven

Tijdens een feestelijke en muzikale avond in Kursaal in Oostende zijn Nicole & Hugo en Sylvain Vanholme opgenomen in De Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers. Ook Zjef Vanuytsel kreeg postuum een plaats in de Eregalerij. Met het initiatief bekronen Radio 2 en SABAM FOR CULTURE jaarlijks zowel tijdloze artiesten als nummers. Dit jaar kregen vier nummers een plaats in De Eregalerij: “I Lie And I Cheat” (Won Ton Ton), “Rozane” (Wim De Craene), “Mad About You” (Hooverphonic) en “Waarom” (Jacques Raymond).

 

In november vorig jaar maakte Radio 2 bekend dat Nicole & Hugo, Zjef Vanuytsel en Sylvain Vanholme een plaats zouden krijgen in De Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers naast onder andere Bobbejaan Schoepen, Jo Leemans en Will Tura. Vanavond werden de artiesten feestelijk opgenomen in De Eregalerij. Zjef Vanuytsel, die eind december overleed, werd postuum opgenomen in De Eregalerij. Zijn dochter Barbara kwam de trofee in ontvangst nemen. Enkele collega-muzikanten gaven Zjef vervolgens een passend eerbetoon. Zo brachten Jan De Wilde & Stoomboot samen “Ouwe makkers”. Dirk Blanchart zong “Zotte morgen” en Micheline Van Hautem, ten slotte, bracht “Ik weet wel mijn lief”.

 

Ook vier nummers in De Eregalerij
Ook vier nummers werden dit jaar opgenomen in De Eregalerij. “I Lie And I Cheat” van Won Ton Ton kreeg een plaats in de galerij, alsook “Rozane” van Wim De Craene dat in een eigentijdse versie door Sioen werd gebracht. Ook “Mad About You” van Hooverphonic staat voortaan in De Eregalerij. Hooverphonic speelde het nummer vanavond live in het Kursaal samen met Geike Arnaert, de zangeres van “Mad About You”. Ten slotte kreeg ook “Waarom” van Jacques Raymond een plaats in De Eregalerij. Omdat Jacques Raymond er wegens gezondheidsredenen niet kon bij zijn, brachten Mathieu & Guillaume zijn nummer live.

 

De Eregalerij wordt op zondag 7 februari van 13:00 tot 16:00 uur uitgezonden op Radio 2.

 

Website: radio2.be


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.