Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4912
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    618994

Auteurs van dit blog

Bewoonster verpleeghuis Quintus geniet van ‘haar’ radio-uitzending bij Radio West


de redactie

294 weergaven

Laatste wens Wil Eilers in vervulling: De Brommerbrigade live vanuit verpleeghuis

 

Trouwe Radio West luisteraar Wil Eilers, bewoonster van Verpleeghuis Quintus in Den Haag, had dinsdagavond 2 februari de avond van haar leven. Het Radio West programma De Brommerbrigade maakte speciaal voor haar en haar medebewoners een extra lange live uitzending vanuit het restaurant van het verpleeghuis, onderdeel van Respect Zorggroep. Met live optredens, veel gezelligheid en lol was Wil Eilers onder de indruk van alles wat Radio West en Respect Zorggroep voor haar uit de kast hadden getrokken.

 

De 90-jarige Wil Eilers is al jaren fan van het humoristische en gezellige programma ‘De Brommerbrigade’. Ze hoorde kortgeleden dat ze waarschijnlijk niet lang meer onder ons zou zijn en sprak daarom aan de presentatoren van het programma haar laatste wens uit; een uitzending vanuit ‘haar’ verpleeghuis. Rogier van der Zanden en André Koolen lieten hier geen gras over groeien en ook de leiding van het verpleeghuis werkte graag mee aan een avond voor Wil en de andere bewoners.

 

En zo zat Wil op dinsdagavond 2 februari in een versierde luie stoel aan de presentatiedesk van het programma. Het restaurant van verpleeghuis Quintus was omgebouwd tot studio, maar dan wel een heel gezellige. Versierd met bloemenkransen door Bill and his Hawaiians, die ook nog gedurende het programma meerdere malen live speelden. Onder het genot van koffie, taart, drankjes en natuurlijk bitterballen beleefde Wil en circa 40 van haar medebewoners en mantelzorgers de avond van hun leven. “Gezellig hé! Komen jullie volgende week weer?”, werd vaak gehoord. Wil zelf genoot en waagde zich zelfs aan een dansje op de tonen van Bill and his Hawaiians. Samen met de fysiotherapeut, dat is wel zo veilig als je 90 jaar oud bent.
Naast de Hawaiiaanse klanken van Bill, zong ook zanger Jan Terhell nog live een nummer en waren de andere vaste gasten van het programma De Brommerbrigade naar Quintus gekomen.

 

Woensdag, de dag na de uitzending, kijkt Wil glunderend en trots terug op de avond: “Ik ben inmiddels een beroemdheid hier binnen Quintus”.

 

Omdat het goed voelt
“Respect Zorggroep, waar verpleeghuis Quintus onderdeel van is, heeft het motto: ‘Respect omdat het goed voelt’. En dat was precies het gevoel dat we over deze avond hebben”, zegt Klaas Smilde, bestuurder van Respect Zorggroep. “Het was voor iedereen een fantastische avond en we zijn Omroep West dan ook erg dankbaar dat ze deze speciale uitzending mogelijk hebben gemaakt.”

 

Ook hoofdredacteur Renzo Veenstra van Omroep West was aanwezig en was onder de indruk van de avond. “Dit is wat we als regionale omroep óók doen en horen te doen. Dichtbij onze luisteraars staan en er voor ze zijn. Als we een laatste wens van een trouwe luisteraar in vervulling kunnen laten gaan, dan doen we dat natuurlijk. En als dat dan ook nog zo’n prachtige uitzending oplevert, wat wil je dan nog meer?”

 

Uitzendtijden
De Brommerbrigade is elke dinsdag te beluisteren van 20:00 tot 22:00 uur op Radio West. Radio West is in de regio Zuid-Holland noord via de ether te beluisteren op de frequentie 89.3 FM en via de kabel. Met de gratis Omroep West app is de uitzending ook rechtstreeks te beluisteren, alsmede via de website omroepwest.nl.


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.