Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4913
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    619103

Auteurs van dit blog

Recordaantal jonge luisteraars voor NPO Radio 2 Top 2000


de redactie

272 weergaven

Circa 3 miljoen mensen tussen de 10 en 34 jaar hebben naar de zeventiende editie van de NPO Radio 2 Top 2000 geluisterd. Niet eerder was het aantal jonge luisteraars zo groot. Jurre Bosman, zendermanager NPO Radio 2: “Het is geweldig om te zien dat de Top 2000 generaties verbindt: zowel jong als oud luistert en kijkt massaal naar de Top 2000 op NPO Radio 2. Het bewijst dat muziek van alle leeftijden en de lijst van iedereen is. Ik ben blij dat we als publieke zender zo’n saamhorigheidsgevoel kunnen creëren in Nederland.” Mede door het succes van de Top 2000 is NPO Radio 2  het populairste radiostation van Nederland met een luistertijdaandeel van  13,4%  in de maanden november en december 2015.

 

Waardering
In totaal luisterden 8,1 miljoen mensen van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond naar de ‘lijst der lijsten’. Dat is  bijna een miljoen luisteraars meer dan een jaar geleden (7,2 miljoen). Zij waardeerden de Top 2000 met een 7,7. Luisteraars tussen de 35 en 54 jaar waardeerden het evenement zelfs met een 7,9. Uit eerder onderzoek in opdracht van de NPO blijkt dat luisteraars de Top 2000 vooral waarderen vanwege de leuke muziek, het praten met anderen over muziek en het delen van ‘eindejaarsgevoelens’ die bij de Top 2000 horen.

 

Televisie
Op televisie waren onder andere de Top 2000 Quiz, Top 2000 a gogo en het nieuwe concert Helden van de Top 2000 bij de NTR op NPO 3 te zien. Via NPO Cultura konden de mensen thuis een live-registratie van het Top 2000 Café volgen. In totaal keken 5,9 miljoen mensen naar de televisie-uitzendingen. Dat is iets minder dan vorig jaar (6,4 miljoen kijkers). Het nieuwe concert Helden van de Top 2000 werd met een 7,8 gewaardeerd door de kijkers.

 

Bovenstaande informatie over de Top 2000 blijkt uit onderzoek van bureau RadioCall (luistercijfers) en SKO (kijkcijfers). De luistercijfers over de maanden november en december 2015 zijn afkomstig uit het NLO (Nationaal Luisteronderzoek).

 

NPO Radio 2
NPO Radio 2 draait de beste muziek van vandaag die er morgen nog toe doet en de mooiste muziek van gisteren die je vandaag nog raakt, met nadrukkelijke aandacht voor Nederlands product. Als luisteraar van NPO Radio 2 ben je altijd aangesloten op de actuele popmuziek, het gesprek van de dag, het nieuws en de online-ontwikkelingen. NPO Radio 2 scant 24/7 wat ertoe doet, is altijd alert en is voor zijn luisteraars een radar in de maatschappij. NPO Radio 2 is volwassen en optimistisch. NPO Radio 2 is AAN.

 

Website: nporadio2.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.