Spring naar bijdragen

MNM-luisteraars stemmen Uptown funk van Mark Ronson en Bruno Mars tot ‘lekkerste song van 2015’


de redactie

784 weergaven

Uptown funk van Mark Ronson en Bruno Mars werd vanavond door de MNM-luisteraars tot lekkerste plaat van 2015 verkozen in het MNM50 Jaaroverzicht. Die pittige vibe, die funkflow, die aanstekelijke dansjes in de clip… De luisteraars van MNM vonden het nummer de toptrack van 2015 en stemden er 31 weken lang massaal op in de MNM50.

 

Geen wonder dus dat Mark Ronson en Bruno Mars vanavond op 1 eindigden in het MNM50 Jaaroverzicht van 2015. Die top 100 zette de sterkste nummers uit de MNM50 van het afgelopen jaar in de schijnwerpers. Op nummer 2 in het MNM50 Jaaroverzicht stond Love me like you do van Ellie Goulding, en de derde plaats was voor Shut up and dance van de Amerikaanse band Walk the moon.

 

De top tien van de MNM-luisteraars
Het MNM50 Jaaroverzicht is letterlijk de lijst van de luisteraars. Hij werd opgesteld aan de hand van de stemmen die duizenden MNM-fans het voorbije jaar uitbrachten voor de MNM50, de interactieve hitlijst van MNM.

 

Thibaut Renard presenteerde vandaag het MNM50 Jaaroverzicht en overliep samen met de luisteraars hun honderd absolute favorieten van 2015. De top tien ziet er zo uit:

  1. Mark Ronson ft. Bruno Mars – Uptown funk
  2. Ellie Goulding – Love me like you do
  3. Walk The Moon – Shut up and dance
  4. Lost Frequencies ft. Janieck Devy – Reality
  5. OMI – Cheerleader (Felix Jaehn Remix)
  6. Loïc Nottet – Rhythm inside
  7. Zara Larsson – Uncover
  8. Christine & The Queens – Christine
  9. Zara Larsson – Lush life
  10. R. City ft. Adam Levine – Locked away

 

Ellie Goulding en Walk the moon op de tweede en derde plaats
Zoals de top tien al toont, stonden Ellie Goulding en Walk the moon op de tweede en derde plaats.

 

De film Fifty shades of grey werd ondanks vernietigende reviews een gigantisch kassasucces, maar niet alleen in de bioscopen. Ook de straffe soundtrack deed het fantastisch. Ellie Goulding leverde daarvoor Love me like you do af, en daarmee stond ze in 2015 zeven weken lang op nummer 1 in de MNM50. Ze eindigt op de tweede plek in het MNM50 Jaaroverzicht.

 

Het podium wordt vervolledigd door de poprocktune van het jaar. De Amerikaanse band Walk the moon schreef met Shut up and dance een song die in ieders hoofd bleef steken. Zij stranden met brons op nummer 3.

 

Opvallend in het MNM50 Jaaroverzicht:

  • Thibaut Renard, al zeven jaar lang de stem van de MNM50, zet de opvallendste trends uit het MNM50 Jaaroverzicht op een rij.
  • Iedereen is een Belieber
  • 2015 was het jaar waarin iets grondig veranderde: fan zijn van Justin Bieber was terug oké. Bieber werd “volwassen” en zelfs de grootste critici moesten toegeven dat hij heel catchy songs uitbracht. Hij scoorde maar liefst vier megahits dit jaar. De laatste, Love yourself, is nog te vers voor het MNM50 Jaaroverzicht van dit jaar, maar de andere drie tracks halen vlot de lijst.
  • Ook Adele kwam pas laat op het jaar terug boven water, en staat bij de jaarwissel al 8 weken lang op nummer 1 in de MNM50. Jammer dat het pas in november gebeurde, ze had veel hoger kunnen eindigen dan deze 52ste plaats.
  • Maar daar waar Adele het dit jaar van één knaller moest hebben, waren Taylor Swift en Ellie Goulding veel regelmatiger. Ze zijn de popprinsessen van het moment, met elk drie noteringen bij de beste 100.
  • Al komt er concurrentie aan… De Zweedse Zara Larsson kaapte met Uncover en Lush life tweemaal de eerste plek in de MNM50 dit jaar. Met beide nummers eindigt ze in de top 10 van het jaaroverzicht.

 

Driekleurige trots
Ook dit jaar kleurt het MNM50 Jaaroverzicht best wel zwart-geel-rood. Meer dan 1 op de 5 songs is Belgisch. Dimitri Vegas & Like Mike zijn er twee keer bij, en ook Emma Bale doet het met twee songs. Stan Van Samang staat eens in het Engels (A simple life) en eens in het Nederlands (Een ster) in de lijst. Dat laatste nummer zorgt trouwens mee voor een record van zeven Nederlandstalige platen in dit jaaroverzicht.

 

De MNM-luisteraars werden dit jaar ook helemaal gek van Felix De Laet, aka Lost Frequencies. Hij werd niet enkel de eerste Belg ooit op nummer 1 in Groot-Brittannië, ook in het MNM50 Jaaroverzicht kroont hij zich tot strafste Belg met drie noteringen, waarvan een zelfs in de top 5.

 

7 jaar MNM50
Komende zaterdag begint de MNM50 aan zijn achtste levensjaar. Een terugblik is dus wel op zijn plaats.

 

Dan valt het op dat er in al die jaren maar twee namen zijn die consequent het jaaroverzicht haalden met één of meerdere hits. Dat zijn David Guetta en Rihanna. Het zijn de laatste twee die nog een foutloos parcours rijden, en voor de zevende keer op rij het jaaroverzicht halen. De eerste met Hey mama (nummer 13), de tweede met Fourfiveseconds (nummer 18). Het is met andere woorden duidelijk wie de koning en koningin van de hitlijsten waren de afgelopen jaren.

 

De MNM50 hoor je elke zaterdag op MNM van 09:30 tot 13:00 uur op MNM

 

Website: mnm.be

 

 

 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.