Spring naar bijdragen

Wie staat er op 1 in de FunX DiXte 1000: 2Pac, Broederliefde of Dyna?


de redactie

537 weergaven

Vanochtend is de derde editie van de FunX DiXte 1000 gestart met de nummer 1000: G.D.F.R. van Flo Rida Ft. Sage The Gemini & Lookas. De komende week tellen de FunX dj’s dagelijks van 09:00 tot 19:00 uur af naar de top 3. Luisteraars konden de afgelopen weken stemmen op hun favoriete R&B, hiphop, Afrobeat, reggae, arab, latin, dancehall, Turkpop en dance tracks.

 

Drie tracks eindigden boven aan de lijst: Changes van 2Pac, Labanta van Broederliefde en Round & Round van Dyna Ft. F1rstman, Lil Kleine & Bollebof. Maar welke moet er op 1? Iedereen kan deze hele week op funx.nl stemmen voor de battle om de Top 3. Met welke song eindigt op vrijdag 20 november vlak voor 16.00 uur de FunX DiXte 1000?

 

De Top 10 ziet er verder als volgt uit:

  1. ?
  2. ?
  3. ?
  4. Wine Slow – Gyptian
  5. Meisjes Blijven Meisjes – Two Crooks & Frenna Ft. Emms & Ronny Flex
  6. Pony – Ginuwine
  7. What Do You Mean? – Justin Bieber
  8. Baila Kizomba – Randy Leroy Ft. Ir-Sais & Bollebof
  9. Dear Mama – 2Pac
  10.  Mijn Alles – Jayh
  11.  

Het oudste nummer uit de FunX DiXte 1000 is No Woman, No Cry van Bob Marley & The Wailers uit 1979. 40,6% van de songs is van na 2010, 41,1% komt uit 2000 -2009.

 

Van de duizend tracks is 8,4% Nederlandstalig, 11% komt uit Nederland. Maar liefst 41 landen zijn vertegenwoordigd in de FunX DiXte 1000.

 

De meeste noteringen zijn er voor Beyoncé (37x, al dan niet in Destiny’s Child), Chris Brown (31) en Rihanna (29). Jayh is de Nederlandse artiest met de meeste tracks in de lijst (11).

 

DiXte 1000 Avondshow
Elke avond is het tussen 19:00 en 24:00 uur een komen en gaan van artiesten tijdens de DiXte 1000 Avondshow. Samen met FunX dj’s Q-bah & Riza (vrij t/m zon) en Morad & Shay (ma t/m do) blikken ze terug op tracks uit de lijst van die dag en er zijn verrassende live performances. Te gast zijn onder meer: Fajah Lourens, Gio, Keizer, Kenny B, Partysquad en Mr. Polska.

 

De FunX DiXte 1000 is onder meer te volgen de radio, de website en de FunX-app.

 

FunX
FunX is de publieke zender voor jongeren in de grote steden. De FunX dj’s draaien een aantrekkelijke mix van R&B, hiphop, dance, reggae en praten de luisteraar dagelijks bij over de actualiteit en entertainment. Met FunX Talent is de zender een belangrijke kweekvijver voor nieuw Nederlands talent. De zender doet verslag van relevante festivals en evenementen in de grote steden.

 

FunX is te ontvangen via (digitale) kabel, Digital Radio+, de website FunX.nl en de FunX-app voor smartphones en tablets. In de vier grote steden is FunX met een lokale editie ook via de FM te ontvangen: Amsterdam 96.1, Rotterdam 91.8, Den Haag 98.4 en Utrecht 96.1 FM.

 

Website: funx.nl

 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.